OTAC SESTARA MIĆALOVIĆ BIO GLUMAC, A PROSLAVILA GA SERIJA KOJU SMO OBOŽAVALI: Tu je imao čak 3 uloge, a ćerke je molio OVO!
Foto: Damir Dervišagić

sve su to geni

OTAC SESTARA MIĆALOVIĆ BIO GLUMAC, A PROSLAVILA GA SERIJA KOJU SMO OBOŽAVALI: Tu je imao čak 3 uloge, a ćerke je molio OVO!

Kultura -

Sloboda i Dragana Mićalović potiču iz glumačke porodice. Njihov otac Dragan se takođe bavio glumom, sve do smrti, 2017 godine.

Sloboda Mićalović, Dragana Mićalović
foto: Marina Lopičić

Otac sestara Mićalović preminuo je u 67. godini, a ta tužna vest i dalje ne napušta život porodice ove glumačke porodice. Tada je tu tužnu vest je na Fejsbuku objavila je njegova najstarija ćerka Mirjana. Sloboda i Dragana su se od oca oprostile na društvenoj mreži Instagram, gde su objavile slike sa potresnim porukama.

Dragan Mićalović, glumac, umro, Sloboda Mićalović, komemoracija, oproštaj
foto: Privatna arhiva

Pozorišna publika pamtiće Dragana po brojnim ulogama koje je odigrao na daskama koje život znače, a ljubitelji "Srećnih ljudi" dobro znaju da je popularnoj seriji imao čak tri epizodne uloge.

Dragan Mićalović, glumac, umro, Sloboda Mićalović, komemoracija, oproštaj
foto: Printscreen

Dragan Mićalović se u seriji "Srećni ljudi" pojavljuje u tri različite uloge. Najpre, u 17. epizodi, u kojoj se pojavljuje kao policajac u parku, zatim u narednoj kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice za prevoz. I na kraju, Mićalovića svi pamte po ulozi ljubavnika Cane Fontane, na ranču prokletih.

Dragan Mićalović
foto: Printscreen YT

Osim u pozorištu, igrao je i u domaćim serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Mješoviti brak", "Seljaci" i kao Sredoja u "Beloj lađi". Dragan Mićalović i njegova najmlađa ćerka Dragana imali su zajednički angažman u popularnoj seriji "Sinđelići" u kojoj su bili otac i ćerka.

Dragan Mićalović
foto: Printscreen YT

Iskusni glumac je bio protiv toga da mu se ćerke bave glumom, ali nije uspeo da ih nagovori da ne kreću njegovim putem.

- Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju - rekao je on u jednom od poslednjih intervjua.

Dragan Mićalović
foto: Printscreen

Kada je preminuo, to je bio veliki šok za njegove najmilije, ali i za kolege.

- Baš me je potresla ova vest. Otišao je jedan mladić, iako sam pročitao da je imao 67 godina. Imao sam osećaj kao da mu je tek 27. Duhom je bio mlad. On je bio posebna i koloritna ličnost. U njemu privatno i na sceni bila je čitava jedna galerija likova. Veliki je gubitak njegov odlazak za naše pozorište.

Dragan Mićalović
foto: Printscreen/Instagram

Mogao je još mnogo toga da pruži. Bio je gladan uloga. Nesreća nas glumaca iz provincije je što možemo da igramo samo u svojoj kući. Bio je topao i porodičan čovek. Brinuo je na pravi način o svojoj deci, što vidimo po Gagi, Miri i Bobi. Usadio im je vaspitanje da šire ljubav. Verujem da će njegov odlazak biti velika rupa u srcu i na duši. Zaslužio je da ga pominjemo samo po lepom - rekao je tada glumac Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic.

Dragan Mićalović
foto: Printskrin/Instagram

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:38

Tamara Dragičević proslavila rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track