BARITON ŽELJKO LUČIĆ GOSTUJE U BEOGRADU: Jubilej opere Travijata, a uz svetsku zvezdu biće i MLADI SOLISTI
Foto: Promo

Lepo

BARITON ŽELJKO LUČIĆ GOSTUJE U BEOGRADU: Jubilej opere Travijata, a uz svetsku zvezdu biće i MLADI SOLISTI

Kultura -

Vek od prvog izvođenja "Travijate" na srpskoj operskoj sceni biće obeležen jedinstvenim izvođenjem Verdijevog remek-dela, u subotu od 19.30 na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Operski pevač svetske slave, bariton Željko Lučić nastupiće u roli Žorža Žermona, a s njim i mladi solisti, doktorandi na Fakultetu muzičkih umetnosti. Među njima sopran Vesna Đurković u ulozi Violete Valeri, u kojoj je debitovala proteklog leta u bugarskoj Državnoj operi Burgas, a u novembru je u istoj ulozi nastupila i u Državnoj operi Rusije, takođe u Bugarskoj i tenor Stevan Karanac kao Alfred Žermon.

tenor Stevan Karanac
foto: Narodno pozorište u Beogradu

Lučić već godinama gradi veoma uspešnu svetsku karijeru u najprestižnijim operskim kućama poput Metropoliten opere, milanske Skale, Kraljevske opere u Londonu i Bečke državne opere. U njegovom angažmanu ističu se role poput Alfija u operi "Kavalerija Rustikana", Amonasra u "Aidi", Grofa od Lune u "Trubaduru", Enrika u "Lučiji od Lamermura" i mnoge druge. Režiju "Travijate" Borislava Popovića iz 1991. godine obnovila je Ivana Dragutinović Maričić, dirigent je Dejan Savić, uz Orkestar i Hor Narodnog pozorišta, u podeli su i Ljubica Vraneš, Tatjana Mitić, Mihailo Šljivić, Miroslav Markovski, Slobodan Živković, Siniša Radin i Predrag Gligorić.

Kurir.rs A. Stojanović

Bonus video:

00:21

NOVA KARMEN STIGLA U BEOGRAD! Ana Brnabić i njena partnerka Milica gledaju sprektakl iz prvih redova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track