SJAJNA SCENA NA VEČITOM DERBIJU: Braća Benčina povela ćaleta na UTAKMICU GODINE, a ko više od njih liči na OCA (ANKETA)
Foto: Nemanja Nikolić

fudbal

SJAJNA SCENA NA VEČITOM DERBIJU: Braća Benčina povela ćaleta na UTAKMICU GODINE, a ko više od njih liči na OCA (ANKETA)

Kultura -

Zvezda i Partizan igraju večiti derbi koji bi mogao da odluči šampionsku titulu.

Među vernim navijačima koji prate susret na "Marakanu" su glumci Petar i Igor Benčina. Oni su navijače Zvezde, a ljubav prema fudbalu preneo im je otac.

Petar Benčina
foto: Privatna Arhiva

Petar Benčina domaću publiku osvojio je kao doktor Aleksa Hadži-Popović u filmu "Toma". Ipak, šira publika ne zna da on nije jedini dramski umetnik u svojoj porodici. Četiri godine stariji od njega je Igor, koga smo gledali u serijama "Crna svadba" i "Grupa".

"Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film "Volja sinovljeva". Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac — brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac", ispričao je za TV magazin Igor Benčina.

Igor Benčina
foto: FIREFLY Promo

Igor je glumu završio u klasi Nebojše Dugalića. Debitovao je u filmu "Karaula" Rajka Grlića, a šira publika tek će videti njegov talenat u ostvarenju "Zlatni dečko".

Kurir.rs

Bonus video:

02:45

GLUMAC PETAR BENČINA: Uprkos roditeljstvu, NE ODRIČEM SE dobrog provoda! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track