MUKU STE MUČILI, NIJE TREBALO: Zašto psiholozi tvrde da ISPUŠTANJE VETROVA pred partnerom može samo da OJAČA VAŠU VEZU
Foto: PR

opustite se!

MUKU STE MUČILI, NIJE TREBALO: Zašto psiholozi tvrde da ISPUŠTANJE VETROVA pred partnerom može samo da OJAČA VAŠU VEZU

Žena -

Verovatno je ova tema privukla vašu pažnju jer ne možete ni da zamislite da nešto poput ispuštanja vetrova, čega se vi stidite, može da ojača vaš odnos sa partnerom! Ali psiholozi u vezi s tim razbijaju sva vaša razmišljanja, strahove i sumnje – prduckanje kad ste s voljenom osobom je zaista dobrodošlo!

Devojka, Ljubav, Poljubac, Momak
foto: Profimedia

Ako odsad ovo budete radili, vaša veza će biti dugovečnija, a evo zašto:

Obično mnogi od nas izbegavaju da rade za njih neugodne stvari pred partnerom, posebno ako nije neko odabran za na brzaka već s željom da odnos potraje, jer žele da u svakoj prilici pokažu svoje najbolje strane.

Vremenom, naravno, možemo da promenimo i mišljenje i ponašanje. Priznajemo da se sve menja, ali čak i kada s partnerom izgradimo veliko poverenje i osnujemo zajednički život ne želimo ni pod razno da se razotkrijemo u nekim situacijama. Trudimo se da ne zevamo na sav glas, da ne podrigujemo, a naročito da ne ispuštamo vetrove.

gasovi, devojka
foto: Shutterstock

Psiholog Lea Decesare napisala je naučni rad koji potvrđuje da se trajni odnos između partnera zasniva na potpunom poverenju i iskrenosti, a da takav odnos možemo da ostvarimo samo ako se ponašamo što prirodnije. Naime, ona je ustanovila, analizirajući ovu i druge nelagodne teme o kojima inače izbegavamo da razgovaramo, kako se sve menja onog trenutka kada prvi put pustimo vetar pred partnerom.

Njen suprug je rekao da je znao da će biti zajedno do kraja života u trenutku kada je čuo da je pred njim ispustila vetar jer nije mogla više da se suzdrži, pa je odlučila da istraži kako na ovu nezgodnu rabotu reaguju drugi ljudi. Ovaj fenomen se pokazao istinit, pogotovo u slučajevima kad je žena bila ta koja se prva u potpunosti na ovaj način opustila pred partnerom.

smeh, par, smešno, ljubav
foto: Profimedia

Žene se inače gledaju kao fina, delikatna i krhka bića, ali činjenica da ispuštaju vetar pred partnerom čini ih atraktivnijima. Muškarci, kada to žena uradi, u najvećem broju slučajeva smatraju da saoseća s njima i da je to momenat kada definitivno nastupa njihova međusobna povezanost jer rade isto što bi i oni hteli. Tvrde da uz ljubav, seks i poštovanje partnera mora da ide i ova stvar kako se zajednički život ne bi pretvorio u laž.

Naravno, sad kad ovo znate, potrudite se da takvu slobodu sebi ne dozvoljavate i pred drugim osobama. Iako je ispuštanje vetrova prirodno kao što su to i smeh, ili plač neće svako za ovu vrstu opuštenosti pokazati razumevanje.

(Kurir.rs/B.M.)

Bonus video:

02:52

MOĆNA MAGIJA ZA LJUBAV: Baka Višnja tvrdi da pomaže u rešavanju ljubavnih problema POTREBNE SU JOJ SAMO 3 STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track