ZAVRŠNI DEO TRILOGIJE ACE POPOVIĆA O DRUGOM SVETSKOM RATU: U Beogradu gostuje Kus petlić Narodnog pozorišta iz Subotice
Foto: Atila Kovač

konačno

ZAVRŠNI DEO TRILOGIJE ACE POPOVIĆA O DRUGOM SVETSKOM RATU: U Beogradu gostuje Kus petlić Narodnog pozorišta iz Subotice

Kultura -

Nakon skoro godinu dana od velikog uspeha koji je predstava Narodnog pozorišta Subotica "Kus petlić" ostvarila na 66. Sterijinom pozorju, beogradska publika imaće priliku da je pogleda sutra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u dva termina, 17 i 20.30 sati.

Kus Petlić
foto: Atila Kovač

Sterijinu nagradu za predstavu po tekstu velikog Ace Popovića jednoglasnim odlukama žirija dobili su: reditelj Milan Nešković, glumci Minja Peković i Srđan Sekulić, za kostimografsko ostvarenje Biljana Grgur i za scenski govor Saša Latinović. Takođe, glumac Miloš Lazić dobio je Sterijinu nagradu iz fonda "Dara Darinka Čalenić" za najboljeg mladog glumca.

Milan Nešković je režirao "Belu kafu" Aleksandra Popovića, potom "Mrešćenje šarana", te sada sa predstavom "Kus petlić" zaokružuje tu trilogiju bavljenja posledicama Drugog svetskog rata na ovdašnjeg čoveka.

Milan Nešković
foto: Damir Dervišagić

- Mi živimo posledice ne samo Drugog već i Prvog svetskog rata, i za to smo mi kao društvo krivi, nisu krivi likovi Ace Popovića. Živimo posledice društva u kom se pamti do četvrtka, i nikada u našem društvu nije postojala lustracija - poručio je reditelj.

Kus Petlić
foto: Atila Kovač

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track