EVO KAKO DA UVEK POBEDITE U KUCANJU JAJIMA: Uskrs donosi veliko takmičenje, a uz ove trikove niko neće biti bolji od vas!
Foto: Shutterstock

PROBAJTE

EVO KAKO DA UVEK POBEDITE U KUCANJU JAJIMA: Uskrs donosi veliko takmičenje, a uz ove trikove niko neće biti bolji od vas!

Žena -

Kucanje uskršnjih jaja je tradicionalna igra svuda u hrišćanskom svetu. Iako je to samo zabava, podrazumeva se da svako želi da bude pobednik i da razbije što više tuđih jaja.

Mnogi ne beže od prevare, pa jedni druge varaju drvenim, gvozdenim ili plastičnim jajima, jajima premazanim voskom ili sličnim slojevima koji daju dodatnu snagu. Naravno, takva akcija se vrlo brzo otkriva i prevarant biva diskvalifikovan iz igre.

Porodica, Uskrs, Kucanje Jajima
foto: Shutterstoc

Što se tiče izbora prirodno najjačeg kokošijeg jajeta, stručnjaci kažu da ono treba da bude što manje, šiljastog oblika. Pored toga, najvažniji kriterijum je dodir – izaberite jaje čija je ljuska najgrublja na dodir.

Postoje i duhovite preporuke koje nisu tačne, ali svakako će vas nasmejati, kao savet da izaberete jaje od kokoške koja, kada ga je snela, nije imala mnogo kokodakala, jer ako jeste jaje se uplašilo i lakše puca.

Kada se tucate, pokušajte da naterate protivnika da udari vaš palac, a ne jaje jer ćete tada sigurno pobediti i bez mnogo problema do kojih dolazi prilikom birnja idealnog jajeta.

Takođe, bilo bi dobro da uvek prvi birate jaje, inače će vam ostati veća, a veće jaje nije nužno bolje. Uzmite što manje jaje jer su obično jača i imaju precizan uski vrh.

Jaja
foto: Shutterstock

Možete testirati snagu jajeta kuckanjem po njemu zubima. Kvalitetno jaje će dati lagan, visok zvuk, dok će slabije zvučati prigušeno.

Ako ipak želite da malo „prevarite“ prijatelje, postoji trik koji će vaše jaje učiniti čvršćim i niko neće primetiti da ste nešto uradili na jajetu. Kada se jaje potpuno osuši, obojite ga na vrhu i na dnu prozirnim lakom za nokte. Sačekajte da se osuši i zapamtite koje ste jaje ojačali slojem laka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Nutricionista Branka Mirković: Kako pravilno čuvati i jesti jaja za vreme Vaskršnjih praznika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track