DECI NISAM DOZVOLIO DA UPIŠU GLUMU! Berček OŠTRO o svojim naslednicima: Sebi sam DAO REČ! Da su talentovani uspeli bi i BEZ MENE
Foto: Nemanja Pančić

REALAN

DECI NISAM DOZVOLIO DA UPIŠU GLUMU! Berček OŠTRO o svojim naslednicima: Sebi sam DAO REČ! Da su talentovani uspeli bi i BEZ MENE

Kultura -

Aleksandar Berček nije želeo da mu deca upišu glumu. Slavni glumac iz prvog braka ima naslednike Nikolu i Milicu, a iz drugog Anu i Miloša.

- Od četvoro moje dece dvoje je htelo da upiše glumu. Ja to nisam dozvolio. Da sam video da su talentovani, ne bih se mešao. Da su oni to stvarno hteli, uspeli bi i bez mene. Mogu drvo da naučim da položi prijemni na FDU, ali sebi sam odavno dao reč da nikome neću pomoći. Ko vredi, može da uspe i bez moje pomoći - ispričao je Berček i dodao da je i sam u mladosti prošao težak put:

- Pošto smo bili teška sirotinja, pokušao sam da se upišem u vojnu školu. Dva puta sam se prijavljivao i dva puta su me odbili zbog neuhranjenosti - rekao je Berček, prenosi Informer.

Aleksandar Berček
foto: Marina Lopičić

Glumac inače nikad nije krio to u kakvim je uslovima odrastao, te je o tome i otvoreno pričao.

- Mene su, kad sam bio mali, roditelji samo trebali da nahrane i obuku. Posle sam shvatio da sve moram sam. Kada sam došao 1969. u Beograd sam se osamostalio. To je bilo neko sretno vreme, pa su bile stipendije. Ja sam imao tri - pričao je Berček.

Ispričao je kako je tada imao više para on kao student nego njegov otac penziju.

- Ja sam posle druge godine, doduše radio sam i jedan film, kupio polovnog fiću. Doteram ga kući, a moj otac, koga su zvali Lala milicajac, kaže:

Aleksandar Berček
foto: Stefan Jokic

- Čime si ovo došao?

- Autom.

- Čiji je ovo auto?

- Moj.

- A ne može to tako.

I sede na bicikl i ode u miliciju da me prijavi. Dođu dva policajca koje znam, naši prijatelji. Ali sve je bilo službeno.

- Druže saobraćajnu pokaži...

Kažu mom ocu:

- Lalo, njegov je lepo piše ovde.

- Eto, a ja ni bicikl nisam uspeo da kupim, a on student, ne znam ni šta studira - ispričao je glumac jednom prilikom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:06

Glumac Raša Bukvić o drugoj sezoni serije Besa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track