NEKO ZBOG KOGA SAM ZAVOLELA GLUMU JE GLOGOVAC Nina Nešković o novoj sezoni DRŽAVNOG SLUŽBENIKA i popularnosti
Foto: Firefly Production

TV ekran

NEKO ZBOG KOGA SAM ZAVOLELA GLUMU JE GLOGOVAC Nina Nešković o novoj sezoni DRŽAVNOG SLUŽBENIKA i popularnosti

Kultura -

Glumica Nina Nešković pažnju na sebe skrenula je ulogom Maje u seriji "Državni službenik", čiji treći nastavak stiže ovog vikenda na kanal Superstar.

Najmlađa dobitnica Sterijine nagrade svoje umeće pokazala je i u brojnim drugim televizijskim projektima, poput serija "Preživeti Beograd", "Močvara", "Kalkanski krugovi", ali i u komediji "Čudne ljubavi". Mladu glumicu već početkom maja očekuje nastavak snimanja filma "Heroji Halijarda".

Jeste li uzbuđeni pred početak emitovanja novih epizoda "Državnog službenika"?

- Jesam. Iza mene je još jedna divna saradnja sa već poznatom ekipom i veoma se radujem da i publika vidi nove epizode. Mislim da će treća sezona "Državnog službenika" biti izuzetno zanimljiva i neočekivana.

Nina Nešković
foto: Constras Studios

U kom pravcu se razvija vaš lik Maje?

- Maja i ovog puta ima zanimljiv zadatak. Drago mi je da sam imala priliku da kroz lik devojke sa margine pokažem da to, nažalost, najčešće nije njihov izbor. Okolnosti i izbori na koje su naterane dovode ih do situacija o kojima lako sudimo, a pozadina je uvek višeslojna. Sigurna sam da će serija biti uzbudljiva, puna preokreta i nenadanih ishoda.

Možete li da se setite neke anegdote sa snimanja?

- Sa ovom ekipom zaista ih je bilo. Već smo veoma dobro uigran tim i ne bih izdvojila nijednu kako ne bih umanjila opšte zadovoljstvo i smeh koji je bio prisutan tokom snimanja.

Serija Močvara 2
foto: FIREFLY PROMO

Gledali smo vas i u seriji "Močvara". Kakve uspomene nosite iz saradnje s Milenom i Olegom?

- Oboje su vrhunski umetnici i velika je čast biti deo projekata koje oni rade. Čitala sam "Decu" Milene Marković i svima bih preporučila ako još nisu pročitali. Iskreno, potresno do koske.

Igrali ste u serijama "Preživeti Beograd" i "Kalkanski krugovi", ali i u mini-seriji "Čudne ljubavi". U kom žanru se najviše pronalazite?

- Važno je da je istinito i uzbudljivo. Uživala sam u svakoj ulozi koju sam imala prilike da tumačim. Naravno, proces dolaženja do rešenja je uvek najzanimljiviji deo za nas glumce, ali pristup uvek mora da bude isti.

Nina Nešković
foto: Constras Studios

Publika će vas gledati u filmu i seriji "Heroji Halijarda". Koliko je za glumca oživljavanje epohe veći izazov od pravljenja savremenog lika?

- To je zaista bilo izlaženje iz zone komfora. Volim i da gledam epohu, a poseban je osećaj igrati ženu koja je živela u tom periodu. Drugačiji su uslovi, odnosi, položaj za njih bili tad pa je, samim tim, i naša odgovornost prema njima veća. Veoma se radujem i sa uzbuđenjem čekam nastavak snimanja, a naredne godine i premijeru.

Prvi put igrate majku na filmu. Kako ste se snašli u toj ulozi?

- Nadam se dobro. Devojčice Srna i Milica, iako imaju samo pet i sedam godina, radile su kao vrhunski profesionalci, slušale reditelja Radoša Bajića i strpljivo čekale svoje scene pa nije bilo prostora za probleme. Snimanje "Heroja Halijarda" bilo je divno iskustvo.

Nina Nešković
foto: Constras Studios

Snimali ste i sa Žarkom Lauševićem i Petrom Božovićem. U kakvom vam je sećanju ostala saradnja s njima?

- Oni su naše glumačke veličine, celog života sam im se divila i poštovala ih. Neverovatno je deliti kadar s njima, sjajne kolege.

Prvi put ste se pojavili sa 16 godina u TV u seriji "Priđi bliže". Kako danas gledate na tu svoju ulogu?

- To su bili počeci i, kao i sve kasnije, došli su nenadano. Pravljen je kasting na nivou svih beogradskih gimnazija, profesorka srpskog me je prijavila i tako sam se tu zadesila. Volim nekad da pogledam i prisetim se kako je sve počelo. Lepo iskustvo.

Nebojša Glogovac
foto: Damir Dervišagić

Kako ste se zaljubili u glumu i ko su vam bili glumački uzori?

- Došlo je spontano i prirodno. Odmalena sam volela da zabavljam porodicu i bila najglasnija na proslavama. Nisam mnogo razmišljala o izboru životnog poziva, imala sam samo neverovatnu sreću da se sve poklopilo i da me je profesor Dragan Petrović Pele primio na klasu. Neko zbog koga sam zavolela glumu je Nebojša Glogovac. A sada već smatram najvećom privilegijom rad s Nelom Mihailović. Ona je uzor i primer u svakom smislu.

Smatrate li da je popularnost koju televizija donosi glumcu neophodna?

- Ne mislim. Ljubav prema poslu, posvećenost i uvek davanje svega od sebe nešto su bez čega se ne može, ako ste već privilegovani da radite ovaj posao.

Nina Nešković
foto: Constras Studios

Niste zapostavljali ni karijeru u pozorištu i imate već Sterijinu nagradu. Koliko su priznanja vetar u leđa?

- Ogromna je čast dobiti Sterijinu nagradu sa 25 godina, ali i najveća obaveza i odgovornost da opravdam i nastavim da radim još više i bolje. Zahvalna sam na tom podstreku najviše.

U Narodnom pozorištu očekuje vas premijera predstave "Rat i mir". Znači li vam što ste postali deo ansambla?

- I to je još jedna neverovatna stvar zbog koje sam beskrajno srećna. U decembru sam dobila poziv, a ogromna je čast biti deo nacionalnog teatra i igrati na sceni koju su stvarali naši najveći umetnici. Radujem se premijeri predstave zakazanoj za 30. maj, vredno radimo i već je veliko uzbuđenje što sam deo te predstave.

Kurir.rs Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:25

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track