NOVA SEZONE SERIJE DRŽAVNI SLUŽBENIK: Naslovna numera ostavlja bez daha
Foto: Promo

PESMA BLAZING FIRE

NOVA SEZONE SERIJE DRŽAVNI SLUŽBENIK: Naslovna numera ostavlja bez daha

Zabava -

Pesma “Blazing fire”, naslovna numera nove sezone serije “Državni službenik”, koja počinje danas sa emitovanjem na Superstar kanalu, ostavlja bez daha svojom mračnom, psihodeličnom atmsoferom I tvrdim, gitarskim zvukom. Po recima mnogih ovo je nesto potpuno novo I neocekivano na nasim prostorima, ali na to smo već navikli od muzičkih kreatora Aleksandre Kovač I Romana Goršeka, koji potpisuju muziku za sve tri sezone ove, sada već kultne serije.

Aleksandra Kovač, Roman Goršek
foto: Promo

Aleksandra I Roman dele sa čitaocima Kurira kako je pesma originalno nastala I koji sui m budući planovi:

“Pre par godina sam imala priliku da upoznam reditelja četvrte sezone kultne serije “Peaky blinders” I kroz razgovor smo dosli na ideju da komponujem I ponudim pesmu za saundtrek ove kultne serije. Roman I ja smo snimili pesmu, poslali je I ona se dopala reditelju koji je prosledio muzičkim urednicima serije. Na zalost, nismo imali podrsku neke velike svetske izdavačke kuće, što je presudno za izbor pesama u serijama ovog kalibra, ali nam je bilo drago da smo bili u konkurenciji sa izvodjačima kao sto su Radiohead, Nick Cave, Johnny Cash.

Aleksandra Kovač, Roman Goršek
foto: Promo

Dve godine kasnije, kada nam se ukazala prilika da komponujemo muziku za srpsku seriju “Državni službenik”, shvatili smo da atmosfera pesme I njeni motivi mogu da nam posluze kao osnova za komponovanje muzike za “Državnog službenika”. Posto je pesma na engleskom jeziku, čekali smo pravi trenutak da je objavimo, a nema boljeg nego sada, kada je serija prodata najvećim svetskim striming servisima, od Dizni plus-a do Somos Next-a, I kada će je gledati publika širom sveta.

Snimanje pesme za “Državnog službenika” je bilo uzbudljivo. Pre svega, Roman, kao neko ko vec trideset godina svira u najboljim rok bendovima Srbije I jedan je od najboljih muzickih producenata regiona, je odsvirao fantasticne bas I elektricne gitare, I producirao pesmu tako da zvuci svetski I moderno. Hteli smo eksperimentisemo sa zvukom, pa smo pronasli razlicite instrumente koji ce pesmi dati misticnu atmosferu, kao što su drveni wind chimes i indijanski hvatači snova napravljeni od vrbe I drvenih perlica.

Aleksandra Kovač, Roman Goršek
foto: Promo

Zahvalni smo na saradnji sa rediteljem Gagom Antonijevićem, jer je neko ko izuzetno poštuje nas rad, strucnost I znanje I daje nam potpunu slobodu da radimo kako mislimo da treba. To je blagoslov za svakog kompozitora koji radi u filmskoj industriji.

Trenutno radimo na novoj seriji “Bunar”, a radujemo se I radu na novim sezonama serija “Ubice mog oca” I “Pevačica” koje se trenutno snimaju. U planu nam je I koncert naše primenjene muzike, koji ce podrazumevati izvođenje muzike I numera koju smo kreirali za pozorište, film I serije poslednjih godina, od kojih su najpopularniji “Dara iz Jasenovca”, “Zaspanka za vojnike”, “Savovi”, ali I sve serije za koje smo do sada obojili našom muzikom. Srećna sam jer u svakoj seriji koju radimo imam priliku da napišem I naslovnu pesmu, pa su tako pesme “Najduža noć” iz filma “Zaspanka za vojnike”, “Boginja” iz serije “Pevačica” ili “Nemam više nikoga” iz “Ubica” postale ogromni hitovi sa milionskim pregledima.”

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track