00:19

Beogradako prolece Aki Rahimovski i Lado Leskovar zapevali

druženje s novinarima

PRIPREME ZA NASTUP NA BEOGRADSKOM PROLEĆU: Zvezda večeri TONI CETINSKI, a odmah zapevali LADO LESKOVAR​​​​​​​ I KIKI RAHIMOVSKI

Kultura -

Uoči povratka festivala "Beogradsko proleće 2022" koje će biti održano u petak 29. aprila u MTS Dvorani ( nekadašnja Kombank Dvorana) u neformalnoj i druželjubivoj atmosferi sinoć se u Maršalovom salonu okupilo se 14 od 18 najavljenih takmičara iz Srbije i celog regiona. Oni su svoje utiske o predstojećim nastupima i povratku prestižnog festivala na domaću muzičku scenu podelili u druženju i razgovoru sa novinarima.

Sa Tonijem Cetinskim , Majom Sar, Jasnom Gospić, Filipom Žmaherom, Borisom Režakom, Bojanom Stamenov, Markom Toljom, Lukijanom Ivanovićem, Saškom Janković, Ladom Leskovarom, Angelinom, Borisom Pingovićem, Igorom Simićem, Davorom Jovanovićem družilo se preko 20 novinarskih ekipa, a muzičari su saglasni u jednom da se raduju povratku glamuroznog festivala te da su počastvovani što su upravo oni deo istorije koju festival ponovo ispisuje u novom ruhu.

Beti Djordjevic, Toni Cetinski, Beogradsko proleće
foto: Damir Dervišagić

Okupljenima se na početku druženja obratio umetnički direktor festivala Branko Klanšček koji je s velikim entuzijazmom najavio veliki povratak festivala, za samo dva dana:

" Neverovatan je osećaj biti deo jednog ovako velikog festivala, koji svoja vrata ponovo otvara beogradskoj muzičkoj sceni, ali i svim ljubiteljima kvalitetne muzike. Ovo nije bio lak poduhvat, kako za nas organizatore, tako i za umetnike, a najlepše nas svakako očekuje na Velikoj,glamuroznoj sceni MTS Dvorane, kada će svi takmičari, siguran sam u to, zablistati svako sa svojom posebnom kompozicijom. Danas smo imali probe i verujte, ne zna se koja je pesma bolja.", poručio je Klanšček.

Na muzičkom festivalu u „novom ruhu“ biće izvedeno 18 do sada neobjavljenih kompozicija koje će se takmičiti u kategorijama: najbolja komozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija.

Sreli su se i odmah zapevali Lado Leskovar i Kiki Rahimovski.

Beogradsko proleće, Kristijan Kiki Rahimovski, lado leskovar
foto: Damir Dervišagić

Događaju su prisustvovali i neki od članova žirija kao što je Beti Đorđević. Prenos festivala biće na RTS.

Kurir.rs

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track