LETEĆEŠ TI MENI NAZAD! Ovako je Zoran Radmilović pretio Miri Banjac: Nije mogla da se smiri, a Srbija se smejala zbog OVOGA!
Foto: Printscreen/YouTube

SVI SU GA VOLELI

LETEĆEŠ TI MENI NAZAD! Ovako je Zoran Radmilović pretio Miri Banjac: Nije mogla da se smiri, a Srbija se smejala zbog OVOGA!

Kultura -

Gotovo da nema osobe u regionu koja nije imala prilike da odgleda kultnu predstavu "Radovan III", koja se i danas može odgledati na jutjubu sa Zoranom Radmilovićem u glavnoj ulozi.

Kada se pomisli na "Radovana" nemoguće je zamisliti bilo koga osim Zorana, ili kako su kolege volele da ga zovu, kralja improvizacije. Naime, ovo je jedna od predstava koje su se uvukle pod kožu svima, a glavni glumac je najodgovorniji za to.

Zoran Radmilović, Radovan III
foto: Printscreen YT

Zoran Radmilović se u ulozi nesnađenog Radovana našao tačno 299. puta, poslednji put 30. oktobra 1984. godine, a specifično je da predstava nijednom nije odigrana na isti način.

Zorana Radmilovića publika je obožavala, a mnogi su ovu predstavu gledali iznova i iznova jer je on svaki put menjao tekst. Dodavao je replike, izbacivao replike koje je pisao Dušan Kovačević, zasmejavao je publiku, a i kolege koje su sa njim bili na sceni svojim improvizacijama.

Jedna od najpopularnijih priča vezanih za ovu predstavu svakako je vezana za konstantnu promenu scenarija. Naime, Zoran je radio na predstavi zajedno sa Mirom Banjac, a kada je koleginicu toliko nasmejao da ona nije mogla da govori od smeha, glumac joj je uputio ove reči:

- Ajde kaži nešto, idi u pizdu materinu... Sad ti treba da kažeš. Kaži jebo te Bog. Nauči taj tekst majku ti jebem novosadsku. Vratiću je ja u Novi Sad jebaću joj majku. Leteće ona meni u Srpsko narodno pozorište.

Zbog ove njegove improvizacije svi su se smejali, pa i sama Mira, a kako možete da zamislite, takvo je bilo svako izvođenje ove kultne predstave.

Kada je Zoran preminuo, predstava se dugo nije igrala, a kada je Atelje pokušao da je ponovo postavi, sa Branimirom Brstinom u glavnoj ulozi, odziv publike nije bio zadovoljavajući. Jednostavno se osećalo da je ova predstava zauvek obeležena Zoranom i da je on njen ogroman deo, kao što je za njegovog života ona bila veliki deo njega.

(Kurir.rs/A.G,)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track