ŠTA SE DEŠAVALO KADA JE IZAŠAO IZ ZATVORA I ZBOG ČEGA JE BIO U NJUJORKU: Laušević otkriva u svojoj NOVOJ KNJIZI nepoznate detalje
Foto: Damir Dervišagić

GLUMAC I PISAC

ŠTA SE DEŠAVALO KADA JE IZAŠAO IZ ZATVORA I ZBOG ČEGA JE BIO U NJUJORKU: Laušević otkriva u svojoj NOVOJ KNJIZI nepoznate detalje

Kultura -

- Ti prvi dani, nedelje, van zatvorskih zidina, spuških, zabelskih, ili onih najsumornijih, u Centralnom zatvoru, mogli bi da stanu u jedan jedini Arsenov stih: "Kao poslije bolesti, opet učim jesti, hodati..."

Ovako počinje knjiga "Padre, idiote!" glumca i pisca Žarka Lauševića. Posle tri knjige ispovesti pod zajedničkim podnaslovom "Dnevnik jedne robije", proslavljeni umetnik u ovoj knjizi ispisuje dane svog života na slobodi posle više od četiri godine i sedam meseci provedenih u nekoliko zatvora Crne Gore i Srbije.

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

"Šta je sačekalo Žarka Lauševića kada je stigao u Beograd? Kako je i zbog čega otišao u Njujork? Pred čitaocima će se naći izuzetno zanimljiva, provokativna i dokumentarno uverljiva ispovest koja se čita u dahu, poput svih prethodnih knjiga ovog autora", navodi se u saopštenju izdavačke kuće Hipatie.

Promocija dela "Padre, idiote!" biće održana 26. maja u 19 časova u Studentskom kulturnom centru. O knjizi će govoriti Svetlana Bojković, Muharem Bazdulj, Petar Božović, Nebojša Dugalić, i Radmila Stanković.

Kurir.rs

Bonus video:

02:25

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track