OTVOREN 15. BELDOCS FESTIVAL: Konstantno smo posvećeni hrabrim, autentičnim i kreativnim filmovima
Foto: Vidoje Manojlović

Jubilej

OTVOREN 15. BELDOCS FESTIVAL: Konstantno smo posvećeni hrabrim, autentičnim i kreativnim filmovima

Kultura -

Svečanom ceremonijom u Domu omladine Beograda otvoren je 15. Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs 2022. Od večeras do 18. maja, tokom osam festivalskih dana, publika BELDOCS-a imaće priliku da premijerno u našoj zemlji odgleda više od 100 dokumentarnih filmova raspoređenih u 12 programskih celina.

Beldocs festival
foto: Vidoje Manojlović

Festival je otvorio film "Muzej revolucije" Srđana Keče, a uz Keču, dobrodošlicu posetiocima ovogodišnjeg Beldocs-a poželeli su nagrađivani autori sa prethodnih izdanja festivala Ivan Mandić, Marta Popivoda, Ivan Marković, Vanja Kovačević, Dušan Čavić i drugi. „Već 15 godina rastemo kao festival i konstantno smo posvećeni hrabrim, autentičnim i kreativnim filmovima, koji ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, koji podstiču na promišlljanje sveta i koji zbližavaju ljude", rekla je tom prilikom direktorka festivala Beldocs Mara Prohaska Marković.

Beldocs festival
foto: Vidoje Manojlović

Igor Stanojević, selektor festivala pozdravio je publiku ovim rečima: "Za mene kao selektora najbitnija stvar je to što ste svi vi i svi mi ovde zajedno, jer Beldocs može i treba da bude mesto na kojem možemo zajedno da maštamo i stvaramo. A, da! Imamo i najbolje filmove."

U sklopu pratećeg programa festivala ove godine je organizovana i XR izložba: imerzivna stvarnost na kojoj će publika imati priliku da pogleda ostvarenja stvorena putem najsavremenije tehnologije. Poseta izložbi organizovanoj u bioskopu Balkan je besplatna za sve posetioce festivala uz prethodnu registraciju putem sajta.

Ulaznice za ovaj festival mogu se nabaviti na blagajnama bioskopskih dvorana ili online, putem sajta Beldocs.rs

Kurir.rs/ Foto: Vidoje Manojlović

Bonus video:

01:35

EU JE SADA POTPUNO PODELJENA OKO UKRAJINE! Stručnjak progovorio o ŠOKANTNOM istraživanju: EVO KOJE ZEMLJE SU NA ČIJOJ STRANI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track