BEOGRADSKA FILHARMONIJA PONOVO PUTUJE NAKON PANDEMIJE: Posle Maribora idu u Dortmund
Foto: Marko Đoković

koncerti

BEOGRADSKA FILHARMONIJA PONOVO PUTUJE NAKON PANDEMIJE: Posle Maribora idu u Dortmund

Kultura -

Prvo gostovanje Beogradske filharmonije nakon pandemije, zakazano je za 15. maj u Mariboru u sali Union. Zajedno sa violončelistom Narekom Haknazarijanom i dirigentom Hauardom Grifitsom, Filharmonija će prvi put nastupiti u ovom gradu u organizaciji Narodnog doma iz Mariboru.

Beogradska Filharmonija, Nova Zgrada
foto: Promo

Nakon beogradskog koncerta na Kolarcu sa istim umetnicima, Beogradska filharmonija ponovo nastupa u regionu. Dugogodišnji saradnik orkestra, dirigent Hauard Grifitis i vrhunski violončelista Narek Haknazarijan izvode bogat koncertni repertoar.

Program otvara „Bura“ Čajkovskog, potom violončelista izvodi Rokoko varijacije istog kompozitora, a finale je uz Dvoržakovu Simfoniju broj 7.

Beogradska Filharmonija, Narek Haknazarijan
foto: Marko Đoković

- Obožavam orkestar Beogradske filharmonije i jako sam radostan što mu se ponovo vraćam. Uvek ponosno predstavljam svoju Jermeniju i veoma rado dolazim u Srbiju. Smatram da su nam mentaliteti veoma slični uz karakterističnu strastvenost i neposrednost. Nakon koncerta koji večeras imamo na Kolarcu idemo zajedno u Sloveniju u kojoj nikad nisam bio. Uvek me zanima ta promena energije koju diktira prostor, a Beogradska filharmonija je orkestar koji je uvek spreman za nešto novo i neočekivano - rekao je Narek Haknazarijan.

Beogradska Filharmonija, Filharmonija
foto: Marko Đoković

Koncertne sezone Narodnog doma iz Maribora karakterišu renomirana imena, pa su tako i ovu obeležili umetnici poput Sergeja Krilova i Julijana Rahlina, kao i orkestri Padove i Venecije. Nakon mariborskog koncerta, Filharmoniju očekuje još jedno putovanje u Dortmund u junu, gde će biti početak megalomanskog projekta „Betoven maraton“ čije će finale biti u Novom Sadu, 26. juna 2022.

Kurir.rs

Bonus video:

00:45

KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track