ZAVRŠEN 12. POZORIŠNI FESTIVAL ZA DECU ZAJEČAR: Stručni žiri DONEO ODLUKU i evo koja je predstava najbolja
Foto: Fonet Pozoriste Zajecar

odluka pala

ZAVRŠEN 12. POZORIŠNI FESTIVAL ZA DECU ZAJEČAR: Stručni žiri DONEO ODLUKU i evo koja je predstava najbolja

Kultura -

Dodelom nagrada laureatima završen je 12. Pozorišni festival za decu "ZajeČAR“. Stručni žiri Festivala u sastavu Ane Bretšnajder, predsednika, Miloša Tanaskovića i Marije Stanković, doneo je odluku da predstavu "Dvanaesto more“ Pozorišta lutaka u Nišu proglasi najboljom na Festivalu, uz reči:

- Najjaču simboliku upravo prijateljstva, izmaštanih svetova i mnoga ne tako laka pitanja donela nam je predstava "Dvanaesto more“ Pozorišta lutaka Niš, u režiji Borisa Todorovića koju žiri proglašava najboljom predstavom Festivala. Tiho i nenametljivo vodila nas je kroz probleme odrastanja i shvatanja ovog surovog sveta u kome su prijatelji glavni oslonac.

foto: Fonet Pozoriste Zajecar

Za najbolju glumicu 12. Pozorišnog festivala za decu "ZajeČAR“ žiri je proglasio Teodoru Ristovski iz Pozorišta "Boško Buha“ iz Beograda, koja je takođe primila nagradu, a i za nju su imali reči hvale.

- U ritmički raznobojnoj igri, bogata u scenskom pokretu, prikazana Aždaja Teodore Ristovski u predstavi "Čardak ni na nebu ni na zemlji“, pomogla nam je da shvatimo da ne smemo biti lakoverni kad je takav junak u pitanju.

foto: Fonet Pozoriste Zajecar

Nagrada za najboljeg glumca Festivala dodeljena je Nikoli Stankoviću iz Narodnog pozorišta Priština

foto: Fonet Pozoriste Zajecar

- Sveštenik Frolo u predstavi "Zvonar Bogorodične crkve“ zaboravio je na ljubav i prijatelje, iza istrajne namrgođenosti i strogosti uspešno je sakrio usamljenost i želju za prihvatanjem koju je uz oproštaj dobrih ljudi dobio. U takvom snažnom i nadahnutom tumačenju Nikola Stanković dobija nagradu najboljeg glumca Festivala.

foto: Fonet Pozoriste Zajecar

Najmlađa publika i njihovi pratioci uživali su u divnim predstavama, naročito u muzičkim kompozicijama Vojislava Savića, poistovećavali se sa likovima, aktivno učestvovali u ovom interaktivnom komadu i često glumce nagrađivali aplauzom.

Kurir.rs/ Pozorište Zaječar

Bonus video:

00:55

Vremenska prognoza za 14.5.2022.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track