NAJVAŽNIJE JE DA PUBLIKA NE IZLAZI RAVNODUŠNA SA PREDSTAVE! Branka Katić otkrila zbog čega je jako SREĆNA: Beskrajno je zanimljivo
Foto: ATA images

osvajanje slobode

NAJVAŽNIJE JE DA PUBLIKA NE IZLAZI RAVNODUŠNA SA PREDSTAVE! Branka Katić otkrila zbog čega je jako SREĆNA: Beskrajno je zanimljivo

Kultura -

Predstava "Tiho teče Misisipi", koja je rađena prema istoimenom delu Vladimira Tabaševića i u režiji nagrađivanog hrvatskog reditelja Ivice Buljana, jedna je od onih za koju se u Beogradskom dramskom pozorištu uvek traži karta više. Ovo je priča o jednoj državi, veku i ideji, koja nam nudi poražavajući intimni bilans njihovog kraja.

Sloboda

Publiku do sada nije ostavila ravnodušnom, a glumica Branka Katić za Kurir ističe da je to dobar znak i da su srećni što je sloboda koju im je dao reditelj omogućila da urade ne tako tipičnu predstavu.

Branka Katić
foto: Profimedia

- Svaka reakcija publike je dobra, najvažnije je da nisu izašli ravnodušni. Da li se predstava nekome dopada ili ne dopada, stvar je ličnog ukusa. Roman je takođe pisan na čudan način. Imali smo dosta slobode u radu. Imamo pravo da u svakom momentu prekinemo i uradimo nešto drugačije. Na početku smo možda čak bili i malo uplašeni zbog te slobode, nismo znali šta da radimo sa njom. Proces rada na ovoj predstavi je osvajanje slobode. Mi glumci smo navikli da nam reditelj tačno kaže šta želi da se u svakom trenutku desi. Nakon nekoliko proba bi ubacili neku novu scenu, ima stvari i koje nisu u romanu... - objašnjava Branka Katić, dok njena koleginica Vesna Čipčić, koja takođe igra u ovom komadu, dodaje:

- Po meni je draž ove predstave u tome što sam uspela da osvojim slobodu na sceni. Beskrajno je zanimljivo i interesantno raditi na taj način. Bilo nam je toliko radosno, da smo zahvalni što smo deo ovakvog procesa.

Vesna Čipčić
foto: Aleksandra Poguberov

Čipčićeva igra samu sebe

Interesantno je da Čipčićeva u predstavi igra upravo samu sebe. - Imala sam davno slično iskustvo, kad sam radila s Mirom Herceg predstavu "Hajner Miler", što je za mene bilo tada nešto potpuno drugačije. Ipak način i postupak u radu ostaje jedinstven bez obzira na ulogu - rekla je Vesna. U predstavi, pored njih, igraju i Aleksandar Jovanović, Vladan Milić, Dunja Stojanović, Jana Milosavljević, Mladen Sovilj, Miloš Petrović Trojpec, Milan Zarić, Nikola Malbaša i Vladimir Tabašević.

(Kurir.rs/ Andrijana Stojanović)

Bonus video:

00:47

Konstrakta osvojila 5. mesto! Veliki USPEH srpske umetnice u Torinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track