FILM SNIMAN U SRBIJI PREMIJERNO U KANU: Indijski BLOKBASTER pred publikom PRESTIŽNOG filmskog festivala! Igra i naša GLUMAČKA DIVA
Foto: Promo

SVETSKA PREMIJERA

FILM SNIMAN U SRBIJI PREMIJERNO U KANU: Indijski BLOKBASTER pred publikom PRESTIŽNOG filmskog festivala! Igra i naša GLUMAČKA DIVA

Kultura -

Dugo očekivani, indijski blokbaster, „Rocketry: The Nambi Effect“, rediteljski prvenac čuvenog glumca i producenta R. Madhavan-a, koji je najvećim delom sniman u Srbiji, u produkciji domaće produkcijske kuće Clockwork Film, biće premijerno prikazan danas, 19. maja na 75. Kanskom filmskom festivalu.

Među čuvenom glumačkom postavom u kojoj dominiraju britanske, indijske i italijanske zvezde nalazi se i naša glumačka diva Branka Petrić!

U filmu igraju: Ron Donachie (poznat po ulozi u „Game of Thrones“), Phyllis Logan (poznatoj po ulozi u čuvenoj seriji „Downtown Abbey“), potom čuveni Shah RukhKhan, Simran, Rajit Kapur, Ravi Raghavendra … a glumačku postavu upotpunio je i veliki italijanski maestro Vincent Riotta („House Of Gucci“).

Kanski Festival, Film, premijera
foto: Promo

„Vest o učešću filma na Kanskom festivalu primili smo sa velikom radošću i iskrenim ponosom, budući da je Clockwork Film produkcija bila angažovana za snimanje ovog značajnog, biografskog dela čuvenog indijskog raketnog naučnika Nambi Narajana u Srbiji. Čast nam je da smo dali direktan doprinos ovom važnom događaju u svetu filmske umetnosti“, izjavio je Alek Conić, osnivač Clockwork Film Production.

Film je sniman tokom juna 2019. godine uz angažman preko dvestotine domaćih filmskih radnika na lokacijama širom Beograda i Pančeva, od kojih su neke i žaštitni simboli glavnog grada: Univezitetska biblioteka, Arhitektonski fakultet, Astronomska opservatorija na Zvezdari, Vojnotehnički institut, Muzej vazduhoplovstva, Institut za fiziku…

Kanski Festival, Film, premijera
foto: Promo

„Ovaj projekat podržan je od strane Vlade Republike Srbije - Minstarstva kulture i informisanja i veoma uspešno je kvalifikovan za filmske podsticaje stranim producentima, a posebno ističemo činjenicu da su svi predstavnici pomenutih naučnih institucija koje su bile lokacije u filmu, sa velikim interesovanjem i žarom učestvovale u snimanju upravo zbog izuzetnog scenarija koji govori o važnom doprinosu u nauci. Svi oni zajedno, sa građanima Srbije koji pokazuju izuzetnu radost i toleranciju na velike filmske ekipe na svojim ulicama, pokazali su zašto je Srbija jedna od najatraktivnijih destinacija za strane produkcije“, ističe Conić.

Filmska prati veoma značajnu naučnu ličnost u svetu raketnog i aeroinženjerstva, Nambi Narajan-a, koga tumači R. Madhavan (ujedno i producent i scenarista filma), izumitelja Vikas mašine, čija se životna priča komplikuje u svetu dominantnih svetskih sila tokom 70-ih godina prošlog veka. Njegov doprinos nauci i kompletnom aeroinženjeringu je nemerljiv, a tokom karijere biva čak optužen i za špijunažu.

Kanski Festival, Film, premijera
foto: Promo

Sa sigurnošću tvrdimo da film neće izneveriti velika očekivanja publike, a od 1. jula biće prikazivan u bioskopima širom sveta.

Posebnu draž ovom događaju doprinosi vest da je po prvi put uvedena nova kategorija na kanskom festivalu koja nosi naziv „Country of Honour“, a upravo je Indija dobila ekskluzivno pravo da bude njen prvi predstavnik i to sa premijerom filma snimanog u Srbiji, a u izvršnoj produkciji Clockwork Films.

Film „Rocketry: The Nambi Effect“ producirale su kuće: „Skywalk Films“, „Varghese Moolan Pictures“ i „Tricolor Films“.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:06

FILM TOMA SLAVI NEVEROVATAN USPEH! Ekipa se ponovo okupila u Kinoteci, tu je i Bjela, a razlog je veoma POSEBAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track