VELIKI USPEH PETRA PEJČIĆA: Srpski čelista u finalu prestižnog međunarodnog takmičenja KRALJICE ELIZABETE (VIDEO)
Foto: Heike-Schmidt

bravo

VELIKI USPEH PETRA PEJČIĆA: Srpski čelista u finalu prestižnog međunarodnog takmičenja KRALJICE ELIZABETE (VIDEO)

Kultura -

Mladi srpski violončelista Petar Pejčić finalista je prestižnog međunarodnog takmičenja kraljice Elizabete, koji se održava u Belgiji.

On će se boriti za pobedi sa 12 kolega iz celog sveta. Veliko finale na programu je od 30. maja od 4. juna u Briselu. Za titulu najboljeg mladog umetnika će se boriti Jibaj Čen, Brajan Čeng, Hajung Čoi, Jeremijas Fliedl, Stefani Huang, Vučan Jeong, Marsel Johanes Kits, Taeguk Mun, Samuel Niderhauser, Oleksij Šadrin i Sul Jun.

Pejčić je rođen 2002. godine u porodici muzičara. Počeo je da svira violončelo sa četiri godine, dobitnik je Artlinkove nagrade Najperspektivniji mladi umetnik za 2018. Nakon svojih muzičkih početaka u Beogradu, preselio se u Nemačku 2017. godine, gde je studirao na Visokoj školi za muziku i dramu "Feliks Mendelson Bartoldi" u Lajpcigu u klasi profesora Petera Brunsa. Petar je prošle godine bio gost Bemusa, a nedavno imao nastup sa ansamblom "Binički" i svojim ocem na Kolarcu.

Kurir.rs

Bonus video:

00:25

NAŠ NAJPOZNATIJI VIOLINISTA O SVOM POVRATKU U SRBIJU: Oduvek sam želeo da se vratim, hoću da moj sin raste uz baku i deku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track