DIVAN GEST NAJBOLJEG TENISERA SVETA: Đoković podržao akciju za decu stradalih rudara, a evo šta će da URADI ZA NJIH
Foto: Privatna Arhiva

humanitarna misija

DIVAN GEST NAJBOLJEG TENISERA SVETA: Đoković podržao akciju za decu stradalih rudara, a evo šta će da URADI ZA NJIH

Kultura -

Proslavljeni glumci Gorica Popović, Svetlana Ceca Bojković, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Jelena Stupljanin, uz podršku Udruženja dramskih umetnika Srbije, organizuju humanitarnu predstavu pod nazivom "Brod plovi za decu rudara" sa ciljem prikupljanja sredstava za decu rudara nastradalih u rudniku "Soko" u Sokobanji.

Gorica Popović, Sloboda Mićalović, Tamara Dragičević
foto: Arhiva Ateljea 212

Komad će biti izvedena 3. juna u MTS dvorani (bivši Dom sindikata), a akciji se pridružio Novak Đoković. Fondacija našeg tenisera duplirala je iznos svih prodatih karata za predstavu u podršci ovom plemenitom činu, navodi se u saopštenju.

Predstava "Brod plovi za Beograd" na repertoaru Ateljea 212 je od 1997. godine. Za ovo specijalno izvođenje predstava će biti dopunjena kratkim scenama iz popularnih predstava, monologa, resitala poezije i muzičkim numerama. Posetioci će imati priliku da puna dva sata uživaju u popularnim pesmama i tekstovima čiji su autori Ivo Andrić, Ljubomir Simović, Radjard Kipling, Duško Radović i mnogi drugi.

- Sigurna sam da je mnogima poznat sada već tradicionalni ispraćaj odlazeće godine u Ateljeu 212 pod nazivom "Brod plovi za Beograd". Uskoro, 3. juna, priredićemo sličan program, čiji će prihod otići deci nesrećno stradalih rudara u rudniku "Soko". Mi glumci pružićemo, uz pomoć baletskih umetnika i poznatih muzičara, bogat i raznovrstan program uz koji će se publika dobro provesti, a istovremeno učiniti i jedno dobro delo. Pozivam sve one koji su u mogućnosti da nam svojim prisustvom pomognu u ovom humanom poduhvatu - poručila je glumica Gorica Popović, idejni tvorac predstave "Brod plovi za Beograd", koja je ugostila Novak i Jelenu u Ateljeu i s njima otpevala hit "Ti si moj čokolada". Ulaznice su dostupne po ceni od 2.000 dinara.

Gorica Popović, Sloboda Mićalović, Tamara Dragičević
foto: Arhiva Ateljea 212

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

2cellos oproštajni koncert u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track