POPULARNA YU GRUPA INSPIRACIJA ZA NOVI MJUZIKL: Evo kada možemo da očekujemo novi muzički SPEKTAKL u Pozorištu na Terazijama!
Foto: Dragana Udovičić

jako je srećan

POPULARNA YU GRUPA INSPIRACIJA ZA NOVI MJUZIKL: Evo kada možemo da očekujemo novi muzički SPEKTAKL u Pozorištu na Terazijama!

Kultura -

Danas je u Pozorištu na Terazijama održana prva proba za novu predstavu - mjuzikl “Crni leptir“ u režiji Marka Jovičića, čiju muzičku osnovu čine pesme jednog od najautentičnijih rok bendova sa ovih prostora – YU grupe. Premijera je planirana za početak naredne 2022/23 sezone.

Direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja izjavio je da je nakon predstava na muziku Zdravka Čolića i Momčila Bajagića Bajage („Glavo luda“ i „Sa druge strane jastuka“), ovaj mjuzikl treći u nizu koji predstavlja omaž našoj pop i rok muzici.

- Nakon velike audicije, drago mi je da vidim nova mlada lica kojima je ovo prva saradnja sa našim pozorištem i radujem se početku zajedničkog rada - istakao je Đaja.

Marko Jovičić, reditelj predstave kome je ovo prvi angažman u Pozorištu na Terazijama, rekao je da su učesnici na audiciji prošli ozbiljan test i da su nakon detaljne procene neki od njih danas tu. Dodao je da će predstava imati dve ravnopravne glumačke podele, uz neizostavnu podršku baletskog, horskog i orkestarskog ansambla.

Dragi Jelić, član YU grupe, izrazio je veliko uzbuđenje što prisustvuje prvoj probi predstave u kojoj će biti zastupljeni najveći hitovi ovog rok sastava.

Tekst predstave napisao je Spasoje Ž. Milovanović a autorski tim čine i Marko Jovičić (režija i adaptacija), Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović (dramatizacija), Miloš Branisavljević (muzički aranžman i orkestracija), Milan Nedeljković (dirigent), Milica Cerović (koreografija), Tatjana Radišić (kostimi) i Kristina Vujović (scenografija).

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:36

Pozorište lutaka Pinokio slavi 50. rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track