AUTORI KURATOG DŽONIJA TVRDE DA ČEKAJU VEĆ GODINU DANA HONORAR: Oglasilo se i Novosadsko pozorište povodom DUGOVANJA!
Foto: Aleksandar Milutinović, Promo

Loša poruka mladima

AUTORI KURATOG DŽONIJA TVRDE DA ČEKAJU VEĆ GODINU DANA HONORAR: Oglasilo se i Novosadsko pozorište povodom DUGOVANJA!

Kultura -

Na 67. Sterijinom pozorju odigrana je predstava "Bludni dani kuratog Džonija", nastala u produkciji Novosadskog pozorišta i festivala, a autorski tim komada s rediteljkom na čelu saopštio je da još čeka svoje honorare.

- Premijera je održana 28. juna 2021. Godinu dana pokušavamo da stupimo u kontakt sa upravom pozorišta povodom izmirenja duga do iznosa koji su utvrđeni našim autorskim ugovorima. Sterijino pozorje je svoje ugovorene obaveze ispunilo i u više navrata apelovalo na Novosadsko pozorište da izmiri dug, ali to se nije dogodilo - navodi se u saopštenju koje potpisuju Jovana Tomić, rediteljka, Dimitrije Kokanov, dramaturg, Igor Koruga, koreograf, Jasmina Holbus, scenografkinja, i Luka Mejdžor, kompozitor.

Robert Ožvar
foto: Firefly Promo

Predstava je već bila na dva festivala, a glavnu ulogu u njoj igra Robert Ožvar, zvezda serije "Močvara".

Menadžment Novosadskog pozorišta smatra da je potrebno da se javnost obavesti o tačnom iznosu pomenutog duga i o uzrocima nastanka istog.

"Novosadsko pozorište ne poriče činjenicu o ovom dugovanju, koja u celosti iznosi 224 896 dinara, što je oko 14% od celokupnog iznosa ugovorenih honorara. Ovaj dug nastao je usled drastičnog prekoračenja troškova materijala i troškova izrade scenografije za predstavu Bludni dani Kuratog Džonija. To prekoračenje desilo se uprkos višestrukim upozorenjima menadžmenta. Pomenuti projekat je u kući, od dana premijere do danas, izveden 11 puta, a predstavu je u proseku po izvođenju pogledalo 36, 37 gledalaca (od toga je u proseku bilo prodato oko 24 karte)", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track