POBEĆI ĆU OD SEBE DA BIH DOČARAO LIK PROFESORA POPOVIĆA: Radivoje Raša Bukvić o ulozi u novom filmu "LANČANA REAKCIJA"
Foto: Zorana Jevtić

Izazov

POBEĆI ĆU OD SEBE DA BIH DOČARAO LIK PROFESORA POPOVIĆA: Radivoje Raša Bukvić o ulozi u novom filmu "LANČANA REAKCIJA"

Kultura -

Internacionalna karijera učinila je da glumac Radivoje Bukvić danas uživa status zvezde koji uvek iznova opravdava fantastičnim transformacijama pred kamerom. Novu priliku da iskaže talenat doneo mu je film Dragana Bjelogrlića "Lančana Reakcija" u kojem će oživeti lik profesora Dragoslava Popovića. Priča prati nesreću koja se desila u Naučno-istraživačkom centru Vinča, a koja krije tajnu atomske bombe. Naime, kako je snimanje iziskivalo neophodne fizičke promene, Bukvić je smršao 10 kilograma i obrijao glavu.

Raša Bukvić
foto: Kurir televizija

- Promena je bila zahtevna, ali i neophodna. Približiti se čoveku koji se ozračio u nuklearnom rekatoru jedino je bilo moguće gubljenjem kilograma i šišanjem. Drago mi je da sam neprepoznatljiv toliko da je i moja okolina iznenađena pa su i moji roditelji su iznenađeni da sam uspeo da se svedem na kilažu iz srednje škole. Tek treba da izgubim još nekoliko kilograma, ali psihički sam spreman da stanem pred kameru i pravdam očekivanja scenarija - kaže Bukvić i otkriva šta je za njegov lik Dragoslava Popovića najteže u celoj priči.

film Lančana reakcija, film, Lančana reakcija, Dragan Bjelogrlić
foto: Aleksandar Levajković

- To su bolničke muke, ne suočavanje sa zdravstvenim problemima, već odgovornost što je svojoj greškom doveo mlade ljude u situaciju da stradaju i da gledaju kako se pate. S tim likom imam sličnosti u smislu upornosti, odgovornosti i možda količine obaveza koje smo spremni da preuzmemo - ističe Radivoje o ulozi na franscuskom jeziku koji je odavno naučio tokom života u Parizu.

Radivoje Bukvić, Raša Bukvić
foto: Damir Dervišagić

- Pola uloge je na francuskom, a pola na srpskom. Nisam mnogo razmišljao da li da je prihvatim čim sam video da je ta priča moguća i da se verovatno baš tako i dogodila. Svi ćemo njome biti intrigirani. Kad sam čuo da je Goran Milašinović napisao knjigu bliže sam se upoznao sa temom i shvatio do koje mere je Jugoslavija bila razvijena i snažna u poređenju sa Francuskom još 1957. godine. Volim što mi je karijera nakon 20 godina donela situaciju u kojoj mogu da se transformišem. Izazovno je, teško i zahtevno, ali me kao glumca raduje. Lik Dragoslava Popovića ne može da se poredi sa drugim ulogama. Pokušavam da pobegnem od sebe i svojih prethodnih izdanja da bih mogao da se odenem u odelo čoveka koji mi je mentalno sličan, ali ne i fizički. Da li ću uspeti u tome ćemo videti na jesen 2023. godine - zaključio je glumac.

Kurir.rs/: TV Ekran

Bonus video:

Bonus video:

59:02

REALNA PRIČA RAŠA BUKVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track