VREME NIJE PREGAZILO TRADICIONALNO SNIMANJE: Milena Pavlović o filmu TRAG DIVLJAČI i svom ocu koji je bio legenda našeg filma
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

NAKON GODINU DANA

VREME NIJE PREGAZILO TRADICIONALNO SNIMANJE: Milena Pavlović o filmu TRAG DIVLJAČI i svom ocu koji je bio legenda našeg filma

Kultura -

Nešto više od godinu dana prošlo je od početka snimanja filma "Trag divljači", reditelja Nenada Pavlovića, u kom jednu od uloga igra glumica Milena Pavlović.

Trag Divljači
foto: Promo

Oboje su naslednici čuvenog književnog i filmskog autora Živojina Pavlovića, po čijim je motivima proze nastalo ovo ostvarenje.

- Snimanje je bilo interesantno i dinamično. Bio je to stari, dobri način snimanja filma, onakav kakav smo učili na akademiji, kakav je postojao u staroj Jugi, a koji su nova vremena malo nagrizla. Srećom, još nisu pojela. Radnja filma smeštena je na kraj sedamdesetih, a naročito je bilo izazovno kada je reč o kostimima, frizuri i šminki - izjavila je Milena za TV Ekran.

Milena Pavlović
foto: Zoran Jevtić

- Snimala sam u Zaječaru, gde vreme kao da je stalo. Još ima starinskih objekata, živopisnih predela, polja i jezera koji su toliko impresivni da je bilo pravo zadovoljstvo boraviti u tom delu Srbije. Ljudi su takođe staroga kova. Odgovornost je bila obostrana, i Nenadova i moja, kao i zadovoljstvo. Pratila sam njegova uputstva. Ideje su mu bile iskristalisane i znao je u svakom trenutku zašto, šta i kako sprovodi. Lepeza likova, događaja, kao i glumačke ekipe, pružile su scenariju dodatnu notu bez koje pisana reč ne bi postala živa - istakla je Milena za TV Ekran i dodala koji je savet upamtila od oca.

Milena Pavlović
foto: Zoran Jevtić

- O Živojinu saznajem svaki dan nešto novo. Nenad nije imao priliku da sarađuje s njim i nije ni svestan koliko njegovih osobina nosi. Pored talenta, nasledio je veliko poštovanje prema svakom čoveku, svakom kamenu ili majci prirodi. Najvažnije je da je ušao ukoštac s velikim ocem, a ostao u svemu svoj i otišao izvan i iznad Žike. Što i jeste zadatak svakog deteta, da postane svoj čovek.

Kurir.rs / Andrijana Stojanović

Bonus video:

00:24

Jovana Jeremić sa majstorima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track