EVO KAKO JE OTKRIVENA ŠUŠLJIKOVA PREVARA NA JUŽNOM VETRU: Filmski centar Srbije je zbog ovoga prijavio poznatog glumca!
Foto: Vladimir Šporčić

crno na belo

EVO KAKO JE OTKRIVENA ŠUŠLJIKOVA PREVARA NA JUŽNOM VETRU: Filmski centar Srbije je zbog ovoga prijavio poznatog glumca!

Kultura -

Glumac i producent Goran Šušljik sumnjiči se da stekao protivpravnu imovinsku korist od 5.840.021 dinara na snimanju prvog dela "Južnog vetra". Već četiri godine reditelj ovog ostvarenja Miloš Avramović vodi bitku pred sudom, a sada se u priču uključilo i posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Šušljik se kao odgovorno lice firme "Aj tu aj" (Eye to eye), koja je bila producent prvog dela, sumnjiči da je upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije finansirao deo proizvodnje ovog ostvarenja.

Miloš Avramović
foto: Nemanja Nikolić

- Cela prevara je otkrivena kada je reditelj, odnosno njegova firma "Režim", od Šušljikove "Aj tu aj" zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje tog filma. Kada se obratio ovoj instituciji, Avramović je saznao da je Šušljik preko svoje firme kod FCS opravdao skoro celokupan iznos dobijenog novca. U priču se onda uključio i RTS, koji je dostavio dokaze. Šušljik je FCS ispostavljao falsifikovane fakture i fiktivno sačinjene ugovore s nekoliko firmi kako bi njima opravdao i neutrošeni deo novca namenjen za film "Južni vetar". Njih je koristio i za snimanje serije "Čizmaši" - kaže za Kurir iz Filmskog centra Srbije.

Jelena Trivan
foto: Dragana Udovičić

Predsednica upravnog odbora FCS Jelena Trivan je potvrdila kratko ova saznanja.

- Šušljik je podigao i potrošio novac, a nikad ga nije opravdao. Sada se upoređuju i drugi izveštaji. Neće ovo biti jedini sudski postupak - kratko nam je rekla Trivanova.

Goran Šušljik se oglasio saopštenjem i sve prebacuje na teren politike:

- Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su preneli mediji govori o svemu. O tome gde, i na koji način život i naše društvo egzistiraju. To je ujedno i pozadina slučaja. To je moje saopštenje.

Goran Šušljik
foto: Damir Dervišagić

Saslušanje osumnjičenog zakazano je za početak sledećeg meseca u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Krivičnu prijavu protiv osumnjičenog tužilaštvu je podnela Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije. Zakon za ovo delo predviđa kaznu zatvora od dve do 12 godina.

Kurir.rs

Bonus video:

03:38

PREMIJERA! JUŽNI VETAR: UBRZANJE: Biković otvoreno o Depu i bivšim devojkama, Manojlović o zemljoradnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track