LUDA MANEKENKA OPET NA TAPETU! Zauzela hrvatsko ostrvo i pravi HAOS, a svi misle da je njena priča TRAGIČNA: Njoj treba POMOĆ!
Foto: Christopher Polk / Getty images / Profimedia

NEVEROVATNO

LUDA MANEKENKA OPET NA TAPETU! Zauzela hrvatsko ostrvo i pravi HAOS, a svi misle da je njena priča TRAGIČNA: Njoj treba POMOĆ!

Pop kultura -

Već dva dana se ne zna gde ga je naselila i proglasila za svoje poznata švedska manekenka Izabela Viola Lindblom (31), koja je pre više od mesec dana uzurpirala rogozničko ostrvo Jaz.

U Opštini se nadaju da je napustila njihov kraj i poštedela ih daljih problema, a meštani nam kažu da se verovatno samo sakrila na ostrvo, jer je uložila previše energije u uređenje stambenog prostora da bi ga napustila tek tako.

Isabella Viola Lindblom
foto: Kalaidjian/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je spavala u ležaljci razapetoj između dva drveta, počela je da sadi baštu i dovela šest-sedam pilića. Što se tiče ovih životinja, ona kaže da je želela da ih oslobodi kako bi zajedno sa njom mogle mirno da uživaju u slobodi. Ostrvo je udaljeno nekih pedesetak metara od kopna morskim kanalom, na obe obale Izabela ima po jedan gumeni čamac i tako putuje. Ali se odlično povezala sa lokalnim taksistima, koji su je snabdevali potrepštinama. Sa njom je razgovarala gospođa koja ima zemljište na obali koja gleda na ostrvo.

- Bojim se da iza toga stoji jedna veoma tužna priča, možda bi bilo jasnije da je htela da ispriča. U nekoliko navrata, dok smo razgovarale, nisam uspela da saznam. Konstatujem da ima dosta novca, plaća sve što treba, bar duplo, za potrepštine i usluge, donose joj sve kopnom i morem, obavlja higijenske potrebe i tušira ​​se u lokalnoj marini. Niko zapravo ne zna njenu misiju, osim da tvrdi da je okupirala ostrvo - priča nam jedna meštanka.

Na njoj se vidi linija modela i manekenske crte lica, iako je - kaže bračni par koji je sa njom razgovarao - sada veoma mršava.

Onome ko joj ne odgovara ne dozvoljava da se približi ostrvu. Neki smatraju da ima psihičkih problema, drugi dodaju da su joj droge popile mozak, a Rogozničanka sa kojom smo razgovarali svedoči da je za deset minuta razgovora popila skoro litar votke.

Isabella Viola Lindblom
foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Bila je bosa, pa je čak tražila da joj pozajmim papuče na neko vreme. Kada joj je dosadilo na kopnu, legla je na stomak u svoj čamac i rukama je otplivala na ostrvo. Kažu da je nema, ali muž i ja smo sedeli ovde u ponedeljak oko ponoći i videli smo svetlo na ostrvu, kao od neke lampe. Možda je tu, možda nije - kaže žena.

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji u Republiku Hrvatsku došla je prošle godine i neko vreme je bila na području Zagreba. Niko ne zna da li je ona negde u međuvremenu bila i zašto je došla u Rogoznicu, niti kako je odabrala ovo ostrvo da ga proglasi svojim. Policija je utvrdila da nema prijavljeno prebivalište i izrekla joj novčanu kaznu, naložila joj da napusti ostrvo, odnosno da negde prijavi boravak.

Glavobolje zadaje i gradonačelnici Aniti Živković, koja kaže da je Šveđanka poslednji put viđena na „svom” ostrvu u nedelju i da je u kontaktu sa policijom koja je traga.

0637112895, ostrvo
foto: Arkadij Schell / Panthermedia / Profimedia

- Mislim da je ovo devojka koja ima zdravstvenih problema, potrebna joj je pomoć i to je najgore u celoj ovoj priči. Uradili smo sve što je trebalo, naš opštinski redar je izašao na teren, obavestili smo policiju i Ministarstvo građevinarstva koje gazduje državnom imovinom, policija je obavestila turističko-sanitarnu inspekciju zbog pilića. Turistička inspekcija ne može da sprovede zakonske propise, jer ona ne spava u šatoru već u ležaljci. Postoji zakon da se naplaćuje kazna ako ne prijavite prebivalište duže od 90 dana, ali ima novca da plati kaznu. Iskreno, samo bih volela da ode negde drugde - kaže nam predsednica opštine Rogoznica Anita Živković.

Izabela je rođena 1991. godine u Švedskoj, manekenstvom se bavi od svoje 19. godine, nosila je revije poznatih brendova i krasila naslovnice modnih časopisa. Nažalost, niko nije pitao za nju svih ovih meseci.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:04

NAKON SVAĐE KARLEUŠE I LUKASA, OGLASILA SE MAJA MARIJANA: Nisam znala da NIJE TAČAN U GLAVI! UŽAS! UZEO JE I PARE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track