NADA ŠARGIN U CIKLUSU IZUZETNE SRPSKE GLUMICE: Razvojni put filmske dive vredan pažnje
Foto: Beta

televizija

NADA ŠARGIN U CIKLUSU IZUZETNE SRPSKE GLUMICE: Razvojni put filmske dive vredan pažnje

Kultura -

Poslednjih nekoliko godina jedna od glumica koja je svojim umetničkim izrazom obogatila domaće filmove svakako je Nada Šargin. U godinama kada svojim izgledom, ali i zrelošću može da pokrije širok dijapazon rola, ova glumica daje svoj maksimum.

Pored aktuelnih serija u kojima igra, Nadu ćemo tokom jula moći da gledamo i u nekim ostvarenjima koja je ranije snimila. Naime, ciklus "Dramski ponedeljak" na RTS pod nazivom "Izuzetne srpske glumice" doneće četiri ostvarenja u kojima se Nada pojavljuje.

Nada Šargin
foto: Miša Obradović

Među odabranim naslovima su televizijski film "Neko me ipak čeka", snimljen 2009. godine po scenariju Duška Premovića i u režiji Marka Novakovića, potom televizijski film "O životu i o smrti" iz 2019. godine prema scenariju Predraga Perišića i u režiji Predraga Velinovića, igrani film "Zverinjak", nastao 2012. godine po scenariju Dušana Spasojevića i u režiji Marka Novakovića, kao i televizijski film "Tegla puna vazduha" iz 2007. godine po scenariju Milice Novković u režiji Janka Baljka, kojim ovaj ciklus i počinje 4. jula.

Nada Šargin
foto: Nemanja Nikolić

To je priča o ljudima koji rade u ugljenokopu i kraj te, sve veće zjapeće jame, koja lagano proždire njihovo mesto, oni se rađaju, zaljubljuju, umiru. Njihovi obični životi su podređeni borbi da se preživi u često surovim uslovima rada, kao i gotovo beznadežnim pokušajima da se razabere pravi put u uskovitlanim vremenima pregrejanih političkih strasti i svakovrsnim pokušajima manipulacije kojima su neprekidno izloženi.

- Taj film smo snimili davno, ali je bilo lepo. Rediteljeve tri male ćerke su ponekad dolazile na snimanje i sećam se kako su se igrale s mačićima i kako mi je bilo divno da ih posmatram. Snimanje mi je ostalo u nekom lepom sećanju, kao i prva saradnja sa RTS - kaže Nada za TV Ekran o ostvarenju od pre petnaest godina.

Kurir.rs/ Tv Ekran: J. A. M.

Bonus video:

04:11

TELEVIZIJA KURIR U KUĆI ZAČETNIKA CRNOG TALASA ŽIKE PAVLOVIĆA: Počelo snimanje filma Trag divljači, u režiji njegovog sina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track