ZOVU IH SRPSKI MANESKIN, A EVO ŠTA ZNAČI KENI U NJIHOVOM NAZIVU: Momci odgovorili na večito pitanje da li ROKENROL umire (FOTO)
Foto: Goran Ristić

ONI SU U MODI

ZOVU IH SRPSKI MANESKIN, A EVO ŠTA ZNAČI KENI U NJIHOVOM NAZIVU: Momci odgovorili na večito pitanje da li ROKENROL umire (FOTO)

Kultura -

Prvi muzički Blink festival u Beogradu, biće održan 25. i 26. juna na dve festivalske bine u prostoru nekadašnje fabrike Kluz.

Uz nastupe muzičara kao što su Ružno Pače, Kukus, Sixpack, rezidente festivala, bend Keni nije mrtav, u programu na glavnoj bini pridružiće im se još i Ivan Jegdić, kantautor jedinstvenog glasa koji će se premijerno predstaviti publici u Srbiji.

Ivan Jegdić
foto: Andrija Radojević

Dvodnevni spektakl je pored muzičkog programa, u festivalskom prostoru između dve bine za posetioce spremio i raznolik prateći program. Dino Brničanin, crtač stripova poznat kao Art.xv će na licu mesta raditi stripove, a one će već u toku festivala biti objavljivane na drušvenim mrežama.

Za ljubitelje skejta tu su Kobazz i Trasher, a za Anime fanove, svoja iznenađenja priprema jedan od najvećih Anime koncepta u Srbiji, Animeshoprs. Takođe, posetioci festivala će imati priliku da urade tetovažu ili na primer, novu frizuru.

Festivalske kapije se otvaraju od 17h, a program otpočinje "New artist showcase" na kom će se publici predstaviti nekoliko novih izvođača.

Iz produkcijske kuće “Maksom rekords” dobili smo mnoga mlada imena na muzičkoj sceni koja su, kako deluje, svojom energijom, različitošću i autentičnom pojavom polako počela da osvajaju srca publike. Sa ovim mladim ljudima razgovarali smo o njihovoj ljubavi prema muzici, ali i prvim koracima kojima su ušetali u ovaj svet.

Keni nije mrtav je doneo prepoznatljiv omiljeni rok zvuk na muzički scenu Srbije, a ova tri momka privukla su pažnju ne samo zvukom već i neospornim talentom.

Keni nije mrtav
foto: Live Production

Prija li vam kada vas porede sa italijanskom grupom „Maneskin“?

- Pa da, skroz. Oni su zgodni i jako popularni, imaju ok muziku i pojma nemam o čemu pevaju. Verovatno ni ti što nas porede nemaju pojma, pa u tom slučaju ne bi moglo biti ništa loše.

Da li je pravi rok u Srbiji izumire i da li „Keni“ u vašem imenu znači „rok“?

- Termin "pravi rok" guši rokenrol koji zapravo postoji, jer se vezuje za neko prošlo vreme. To je saundtrek njihovog vremena, snađimo se mi u našem. Nismo baš na izdahu, a ni ovi nama slični. Sve je u redu s rokenrolom. A u našem slučaju, Keni znači onaj što umire u svakoj epizodi crtanog filma, nije rok.

Gde vas publika najšešće može videti privatno, a gde najčešće nastupate?

- Kad je lepo vreme mi smo napolju, glasno se smejemo i ne izgledamo upadljivo. Festivali, klubovi, koncertni prostori često. Ivan Jegdić je specifičan mlad student u čijim pesmama, kako ističe, dominira tuga. Vizuelni identiten njegovih video spotova je posebno upečatljiv, a pitali smo ga i od kada datira njegova ljubav prema baš ovakvoj muzici.

Keni nije mrtav
foto: Asja Zev

Ko su pravi muzički umetnici, po tvom mišljenju?

- Oni koji idu na sve ili ništa i koji ne prave kompromise kada je muzika u pitanju. Miladin Šobić je meni sinonim za sve što muzika treba da bude.

Filip Baloš je mlad muzičar iz Novog Sada koji nam donosi pop zvuk osamdesetih, a i njegova pojava nas podseća na “dobra stara vremena”, pa smo ga pitali, između ostalog, ko su njegovi uzori.

Filip Baloš
foto: Promo

- Imam ih više. Glavni uzor za moje stvaralaštvo je Ledi Gaga. Njen sam fan već 13 godina. Pored nje tu su i drugi izvodjači poput Čarli Puta ili Finesa. Uglavnom izvodjači koji su kompletni autori svojih dela. Takodje na našoj sceni postoji veliki broj talentovanih kantautora od kojih bi izdvojio Bojanu Vunturišević.

Član ove grupe, kome je umetničko ime "X" je omiljen među novim generacijama, ali njegova pojava je misteriozna, te takvu muziku i stvara, za koju kaže da je namenjena svima.

- Moja muzika nema ciljnu grupu, totalno je spontana i neplanirana, samo moj izliv emocija, ko se oseća isto i poveže, njemu je i posvećena.

Da li si više „stara duša“ ili „mladalački duh“ i koju emociju osećaš dok pevaš?

- Ponekad sam jedno a ponekad drugo, može se reći u zavisnosti od društva i raspoloženja, a što se emocija tiče, to je uvek bilo nešto što ne mogu opisati tako da će i dalje ostati tako.

A na pitanje da li ima neki neostvaren san, on je rekao...

- Moj najveći neostvareni san je život pored mora uz muziku kao glavni prihod kako duhovni tako i finansijski.

Kurir.rs / Mina Petrović

Bonus video:

02:04

VODITELJKA U KRATKOJ SUKNJICI ZAGREJALA STUDIO! Sanja Stanković se SPUSTILA u emisiji UŽIVO, a potom OSTAVILA SVE BEZ DAHA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track