HOLIVUDSKE FACE ODUŠEVLJENE SRBIJOM: Boldvin i Roberts odlepili zbog ćevapa, a ovo su detalji njihovih uloga u JUŽNOM VETRU!
Foto: Nemanja Miščević/promo

ne glume zvezde

HOLIVUDSKE FACE ODUŠEVLJENE SRBIJOM: Boldvin i Roberts odlepili zbog ćevapa, a ovo su detalji njihovih uloga u JUŽNOM VETRU!

Kultura -

Holivudski glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin doputovali su u Beograd i danas počinju da snimanju drugu sezonu serije "Južni vetar", saznaje Kurir.

Projekat nosi naslov "Na granici" i publiku očekuje 10 novih epizoda o daljem usponu Petra Maraša u svetu kriminala i biznisa. Roberts i Boldvin provešće u Srbije nedelju dana, a u nastavku popularne franšize Miloša Avramovića igraju američke agente.

Vilijam Boldvin, Erik Roberts, Tatjana Žeželj Gojković
foto: Nemanja Miščević

- Dobro došli, gospodine Boldvin i gospodine Roberts - kratko je napisao Avramović, uz fotografiju s novim članovima ekipe na društvenim mrežama. Reditelju je na popodnevnoj kafi društvo pravila producentkinja ovog ostvarenja Tatjana Žeželj Gojković.

Američki glumci smešteni su u centru Beograda, u hotelu "Metropol", i za njih su domaćini obezbedili najbolje apartmane, jer žele da im boravak u našoj zemlji ostane u najlepšem sećanju. Erik i Vilijam pogledali su prvi i drugi deo filma kako bi se što bolje pripremili za ulogu i pomrsili konce Petru Marašu. Za potrebe snimanja imaće na raspolaganju i nekoliko dublera, što je praksa svuda u svetu.

film Južni vetar 2
foto: Nemanja Miščević

- Nemaju specijalne uslove ni zahteve. Za njihov dolazak bio je važno što u filmu i seriji igra Miloš Biković. Holivudski glumci obično izbegavaju da rade serije i veoma su izbirljivi. Boldvin je već radio s Bikovićem i Tatjanom Žeželj Gojković, pa je sve ovo bilo samo logični nastavak njihove saradnje.

Prezadovoljni su hranom i pićem. Odradili su kostimsku probu i spremni su za prvi snimajući dan. Nedelju uveče provešće na večeri s članovima ekipe, gde će probati šljivovicu i ćevape - kaže naš saradnik iz produkcije ovog projekta.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Vilijam Bili Boldvin jedan je od četvorice braće Boldvin. Tokom devedesetih igrao je u filmovima "Tanka linija smrti", "Povratni udar", hororu "Virus", u kome je igrao pored Džejmi Li Kertis i Donalda Saderlenda, kao i u erotskom trileru "Isečak", gde je imao strastvene scene sa Šeron Stoun.

Erik Roberts, Džulija Roberts
foto: Profimedia

- Boldvin ima veću ulogu. Rođeni brat svetske zvezde Džulije Roberts igraće u drugoj sezoni američkog agenta, ali ne umesto holivudskog glumca Majkla Medsena, koji je odustao zbog privatnih razloga. Za Robertsa je napisana druga uloga - završava naš sagovornik.

Erik Roberts je ogromnu popularnost stekao još osamdesetih godina prošlog veka, a njegovu karijeru čine na desetine uloga u velikim filmskim ostvarenjima. Roberts je dva puta nominovan za najprestižniju filmsku nagradu Oskar. Uspeo je da pobedi svoju zavisnost od droga, a njegova naslednica Ema, koju je dobio s glumicom Keli Kaningem, takođe se bavi glumom.

- Da nije bilo mene, ne bi bilo Džulije Roberts i Eme Roberts kao slavnih osoba i jako sam ponosan na to. A ponosan sam i što svi znaju da sam bio prvi, jer sam davno počeo da snimam. Prvi sam dobio nominacije za Zlatni globus i Oskara, na šta sam isto ponosan - rekao je Erik.

film Južni vetar 2
foto: Nemanja Miščević

Miloš Avramović neće biti jedini reditelj na seriji "Južni vetar", ali će biti zadužen da radi scene sa Erikom Robertsom i Vilijamom Boldvinom. Deo ekipe biće i Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić (autor filma "Lihvar") i Miroslav Stamatov.

Nove epizode serije "Južni vetar: Na granici" nastaju u produkciji "Arhangel digitala", "Režima", "Film distrikta" i Telekoma Srbija, a pratićemo ih na Superstaru i RTS.

Maja Gojković, ministarka kulture, holivudski glumci, Južni vetar
foto: Ministarstvo kulture

Dobrodošlicu holivudskim glumcima Eriku Robertsu i Vilijemu Boldvinu, koji snimaju u Beogradu seriju "Južni vetar", prisustvovala je potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković.

Maja Gojković, ministarka kulture, holivudski glumci, Južni vetar
foto: Ministarstvo kulture

Kurir.rs

Bonus video:

03:38

PREMIJERA! JUŽNI VETAR: UBRZANJE: Biković otvoreno o Depu i bivšim devojkama, Manojlović o zemljoradnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track