DODELJENJA PRIZNANJA ZA TRAJNI DOPRINOS KULTURE PRESTONICE: Nagrađeni najbolji, a među njima i hit serija AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA!
Foto: Kurir

žiri odlučio

DODELJENJA PRIZNANJA ZA TRAJNI DOPRINOS KULTURE PRESTONICE: Nagrađeni najbolji, a među njima i hit serija AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA!

Kultura -

Priznanja "Zlatni beočug”, koja dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda za trajni doprinos kulturi prestonice, uručena su danas u okviru svečane ceremonije na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ovo ugledno priznanje, kome je ime dao jedan od osnivača, Vasko Popa, likovno ga osmislio Radomir Stević Ras, a ispred Kulturno-prosvetne zajednice Beograda pokrenuo Jevta Jevtović, dodeljeno je 51. put.

Među laureatima ovogodišnjeg "Zlatnog beočuga” su umetnici, pisci, reditelji, kompanije, festivali, ansambli..

Telekom Srbija, Serija, Azbuka naseg zivota
foto: Promo

Prema odluci stručnog žirija, ove godine je nagrada "Zlatni beočug“ za trajni doprinos kulturi Beograda, kroz povezivanje vrednosti i dostignuća u oblasti filmskog i televizijskog stvaralaštva, kao i za izuzetne vrednosti igrane televizijske serije "Azbuka našeg života“, dodeljena rediteljki i kreatoru ovog TV projekta, Jeleni Bajić Jočić.

- Velika je čast biti prepoznat i nagrađen kao neko ko je svojim radom i delom doprineo da se unapredi duhovni život našeg grada, neguju prave vrednosti, kulturna i umetnička dostignuća. TV serija "Azbuka našeg života“ potiče sa beogradske kaldrme. To je moderna bajka, pitka ljudska priča koja u suštini nosi snažnu poruku - izjavila je nakon dodele Jelena Bajić Jočić.

Azbuka naseg zivota, TV Serija
foto: Promo

Za više od petnaest godina uspešne karijere u oblasti filmske i televizijske proizvodnje, Jelena Bajić Jočić dokazala se višestruko kao istaknuti reditelj i producent. Režirala je igrani film „Led“, kao i TV serije „Psi laju vetar nosi“ i „Azbuka našeg života“, a kao producent učestvovala je u realizaciji brojnih značajnih projekata kao što su filmovi „Za kralja i otadžbinu“, „Braća po babine linije“ i TV serije „Selo gori a baba se češlja“, „Ravna gora“, „Preživeti Beograd“, „Srpski junaci srednjeg veka“ itd.

Priznanjem Izvanredni "Zlatni beočug" Kulturno prosvetne zajednice Beograda nagrađeni su Beogradsko dramsko pozorište i Međunarodni Filmski festival FEST, saopštio je Žiri za dodelu nagrade.

Žiri na čelu sa predsednikom dr Zoranom Avramovićem odlučio je da su dobitnici Zlatnog beočuga: Vojislav Avramović, dr Duško Babić, Jelena Bajić Jočić, Miloš Biković, Milan Brdar, Božica Velousis, Nataša Jović Trivić, Aleksandar Nikolić, Tatjana Olujić, Nenad Stanković, Slavica Trifunović, Maksa Ćatović i Časopis "Pečat".

Kurir.rs

Bonus video:

02:27

Sloboda Mićalović Fest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track