KRIMINALCI NISU NIKAKVI VITEZOVI S ASFALTA, VEĆ LJUDSKI ŠLJAM: Kreator serije KLAN uoči nove sezone otkriva šta čeka publiku!
Foto: Firefly Production

Oštar

KRIMINALCI NISU NIKAKVI VITEZOVI S ASFALTA, VEĆ LJUDSKI ŠLJAM: Kreator serije KLAN uoči nove sezone otkriva šta čeka publiku!

Kultura -

Proverena autorska ekipa s kreatorom serije Bobanom Skerlićem na čelu spremila je još uzbudljiviji nastavak TV serijala "Klan". Premijerno na Superstar TV od 2. jula, u novih osam epizoda publika će imati priliku da prati dalji uspon mafijaškog klana koji predvode likovi Šok i Paša.

Boban Skerlić
foto: Ana Paunković

- Prvobitni plan je bio da "Klan" ima 24 epizode. U prvoj sezoni da pratimo rađanje klana, druga razvoj i sukobi u klanu, a treća propast - rekao je na druženju s medijima Skerlić.

Boban Skerlić
foto: Firefly Production

On je ponovio da je inspiracija za njegovu priču bila naša stvarnost.

- Trudio sam se ne samo da se bavim našom bližom istorijom nego da se igram žanrovima. U meni stvara nervozu promocija kriminala i predstavljanja njih kao vitezova s asfalta. Čitao sam različitu literaturu i sudske spise i utvrdio da se tu radi o ljudskom šljamu. Kodeksi kriminalaca su velike izmišljotine. To mi je veoma bilo stalo da se vidi u seriji - objasnio je reditelj.

serija Klan
foto: Firefly Production

Pored Aleksandra Dimitrijevića i Nedima Nezirovića, u "Klanu" ćemo gledati i Vladimira Kovačevića, Nenad J. Popovića, Mladena Sovilja, Ivana Zarića, Uroša Jovčića, Miloša Tanaskovića, Miloša Petrovića Trojpeca i druge.

- Mladi glumci su u nastavku porasli i u stavu i u sigurnosti. To su sve moja deca - kroz osmeh konstatuje reditelj.

serija Klan
foto: Firefly Production

Skerlić je spreman na to da se ova priča neće dopasti svim ljudima.

- Kad se bavite ovim poslom, uvek postoji rizik da se nekim ljudima serija neće dopasti. Međutim, tokom emitovanja prve sezone stekli smo fanove. Neka se njima dopadne i biću zadovoljan. Snimali smo celu seriju 200 dana puta 14 sati. Svi smo to prošli herojski, i to smo uradili u sreći i ljubavi. Nismo se nijednom posvađali - zaključuje kreator "Klana".

serija Klan, Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović
foto: Ana Paunković

Novih osam epizoda biće premijerno emitovano na Superstar TV od 2. jula svake subote i nedelje od 21 sat. Produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata.

Zanimljiva muzika Priča obojena hitom Ljube Aličića

Prva epizoda, koju su novinari imali priliku da vide, kreće otmicom jednog bogataša. Paša i Šok nakon toga shvataju da to može postati njihov novi unosni biznis. U prvim scenama već čujemo hit Ljube Aličića "Plačite sa mnom, jesenje kiše" i vidimo glavne glumce Aleksandra Dimitrijevića i Nedima Nezirovića u sevdahu. - Estrada je jedan usputni motiv u našoj seriji. Malo se i nje dotičemo - objasnio je reditelj.

Kurir.rs:/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

00:19

Kako je snimana serija Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track