JAKA SIMBOLIKA BIKOVIĆEVE KRAVATE: Nosio je na ODLIKOVANJU na VIDOVDAN, a njeno značenje je mnoge oduševilo (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

ODLIKOVAN ORDENOM KARAĐORĐEVE ZVEZDE

JAKA SIMBOLIKA BIKOVIĆEVE KRAVATE: Nosio je na ODLIKOVANJU na VIDOVDAN, a njeno značenje je mnoge oduševilo (FOTO)

Kultura -

Glumac Miloš Biković je na Vidovdan odlikovan je Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena, a kravata koju je tom prilikom nosio krije jaku simboliku.

Biković važi za jednog od najstilizovanijih javnih ličnosti na našoj sceni, pa je i ovoga puta privukao veliku pažnju stajlngom, a posebno kravatom koju je ukombinovao uz odelo neobičnog kroja.

Naime, kako je Bikoviću orden uručen na Vidovdan, dezen kravate je bio sa ornamentalnim motivom mozaika sa stubova Sv. Simeona i Sv. Danila Stolpnika u Hramu Svetog Save, piše Blic.

Biković se nakon primanja ordena javno zahvalio predsedniku na Instagramu istakavši kolika mu je čast što je odlikovan.

Podsetimo, prilikom jedne posete Srbiji, glumac Džoni Dep je na poklon dobio autentičnu kravatu sa detaljima apostolske odežde sa kupole Hrama, a pomenutu kravatu nosio je i na jednom od ročišta tokom suđenja s bivšom suprugom, Amber Herd.

Džoni Dep, kravata
foto: Profimedia

Osim Bikovića, odlikovani su poznati holivudski glumac Rejf Fajns, čuveni tenor Andrea Bočeli, pevačica Mariza, glumac Mlioš Biković, selektori fudbalske i košarkaške reprezentacije Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić, akademik Vasilije Krestić, reditelj Egon Savin, dečije pozorište u Subotici, gimnazija u Čačku...

Mariza i Bočeli primiće orden pred svoje nastupe u Beogradu 22. jula.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:26

OVO ĆE SRBIJU PREZENTOVATI NA SPEKTAKULARAN NAČIN! Biković o saradnji sa Džonijem Depom: Idemo u korak sa svetom! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track