DEČAKU IZ PEĆI POTREBNO 70.000 EVRA ZA LEČENJE! Na aukciji 65 slika iz Knjige o Beogradu! Vesić skupio ljude dobrog srca! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

HUMANO

DEČAKU IZ PEĆI POTREBNO 70.000 EVRA ZA LEČENJE! Na aukciji 65 slika iz Knjige o Beogradu! Vesić skupio ljude dobrog srca! (FOTO)

Kultura -

U Galeriji Beograd na vodi otvorena je prodajna izložba slika Nebojše Djuranovića, iz dela "Knjiga o Beogradu 2" Gorana Vesića. Do 20. jula svi putem onlajn akcije mogu da kupe ulja na platnu i tako pomognu da se skupi novac neophodan za lečenje dečaka Aleksandra Džavrića iz sela Brestovik kod Peći. Mališan je bolestan, teško hoda, zaostao je u razvoju, a njegovi roditelji do dana današnjeg od svog sinčića nisu čuli nijednu jedinu reč.

Goran Vesić, humanitarna izložba
foto: Damir Dervišagić

- Akciju je pokrenula humanitarna organizacija "Gnezdo", a ceo iznos od prodaje slika biće prosleđen za lečenje malog Aleksandra. Potrebno je 70.000 evra za tretman matičnim ćelijama. Dečak je prevremeno rođen u porodilištu u Prištini i Za njega nije bilo inkubatora, dok ih je za drugu decu bilo. On danas ima određene poteškoće koje mogu da se leče, ali samo matičnim ćelijama - kaže Vesić.

1 / 10 Foto: Damir Dervišagić

Na izložbi su govorili Jelena Medaković i Jovan Kolundžija. Odlomke iz knjige je čitao Svetislav Bule Goncić.

Slike će moći da se pogledaju u galeriji, a da podrže ovu humanitarnu akciju došle su mnoge javne ličnosti. - Na sajtu arte.rs možete naći svih 65 slika, i odatle će svako moći da licitira za njih. Početna cena svake je 120.000 dinara, a ako prodamo sve slike, imaćemo dovoljno novca za lečenje malog Aleksandra – poručuje Goran Vesić.

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić
00:49

Vesić na humankitarnoj izložbi slika povodom prikupljanja sredstava za lečenje malog Aleksandra

Kurir.rs

Bonus video:

03:37

UKRAJINSKA KRIZA DIREKTNO UTIČE NA ODLUKE NA KIM! Stručnjaci o novoj provokaciji iz Prištine upozoravaju: RADE IZA LEĐA BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track