SRPSKI DOKUMENTARAC DOMINIRA NA NETFLIKSU: Film o Prvom svetskom ratu Miloša Škundrića u TOP 10 najgledanijih!
Foto: Promo

IAKO NIJE DOSTUPAN U SRBIJI

SRPSKI DOKUMENTARAC DOMINIRA NA NETFLIKSU: Film o Prvom svetskom ratu Miloša Škundrića u TOP 10 najgledanijih!

Kultura -

Dokumentarac Miloša Škundrića "Dugo putovanje u rat" u prvoj nedelji prikazivanja isplivao je među 10 najgledanijih filmova na Netfliksu u čak 14 evropskih zemalja. Iako nije dostupan za gledanje korisnicima u Srbiji, prema podacima za Netflix u Hrvatskoj, film je trenutno na osmom mestu na listi 10 najgledanijih filmova.

Iz produkcijske kuće Paradox Film ističu da je posebno dobru gledanost imao u nordijskim zemljama. U Holandiji je završio na devetom mestu, a u Švedskoj na šestom.

"Ovo je važna vest za srpsku kinematografiju i srpsku istoriografiju", stoji u saopštenju produkcijske kuće. Film prikazuje razgovore s istoričarima koji otkrivaju kako je došlo do Prvog svetskog rata. U filmu učestvuju Džon Rol, Hju Stračan, Domink Lajven, Anika Mombauer, Oleg Erapetov, Džordž-Henri Soutou, Lotar Hobelt, Stig Forster, Žen-Pol Bled, Alan Askd i Dušan Bataković.

Emitovanje na Netfliksu krenulo na godišnjicu atentata

Na Netflix je stigao 28. juna, tačno na godišnjicu atentata na habsburškog prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Atentat je počinio Gavrilo Princip. Iz pištolja je smrtno ranio Franca Ferdinanda i ubio njegovu suprugu Sofiju.

Dugo putovanje u rat
foto: Promo

Dokumentarac se prikazuje u 30 evropskih zemalja, gde Netflix ima publiku od oko 70 miliona pretplatnika. Biće dostupan za gledanje sledećih pet godina. Napravljen je uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Filmskog centra Srbije 2018. godine. Film je kroz godine nagrađivan i na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

19:24

Pogledajte dokumentarac o seriji Porodica KURIR TELEVIZIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track