SVET STRIPA POGOĐEN TRAGIČNIM VESTIMA: Autor popularne mange i serije JUGIO pronađen mrtav, Kazuki Takahaši imao samo 60 godina
Foto: Printscreen/Youtube

velika tuga

SVET STRIPA POGOĐEN TRAGIČNIM VESTIMA: Autor popularne mange i serije JUGIO pronađen mrtav, Kazuki Takahaši imao samo 60 godina

Kultura -

Kazuki Takahaši, autor popularne mange po kojoj je urađena serija "Jugio", pronađen je mrtav.

Japanski crtač manga stripova, najpoznatiji po delu Jugio (Yu-Gi-Oh), imao je 60 godina, a njegovo beživotno telo pronađeno je u sredu ujutru na obali grada Nago u Okinavi. Nosio je opremu za ronjenje.

Obalska straža istražuje uzrok smrti, prenose japanski mediji.

Takahaši je putovao na Okinavu sam, a kompanija za iznajmljivanje automobila kontaktirala je policiju u sredu uveče rekavši da ne mogu da stupe u kontakt sa njim, što je navelo obalsku stražu da posumnja da je pronađeno telo njegovo.

Vlasti su saopštile da ima povreda na stomaku i donjem delu tela koje su očigledno nanete ugrizima ajkule ili drugih morskih stvorenja.

Takahašijeva dela su veoma popularna u zemlji i inostranstvu, a njegova manga je pretvorena u televizijsku seriju, filmove i kartaške igre.

Ju-gi-o, Kazuki Takahaši, umro
foto: Printscreen/Youtube

Svoju crtačku karijeru započeo je 1982. sa stripom Tokio no Taka. Nekoliko godina kasnije, 1990, objavio je mangu Tennenshoku Danji Buray koja je izlazila dve godine. Godine 1996. je počeo da radi na svom najpoznatijem stripu i animiranoj seriji Jugio, prenosi RTS.

Godine 2011. Ginisova knjiga rekorda je Jugio! proglasila za najprodavaniju igru sa kartama na svetu, pošto je prodato više od 25,17 milijardi kompleta širom sveta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:36

Dan kada je umro Tito

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track