FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA: Na otvaranju premijera novog filma Andrije i Anđelke, a poslednje veče posvećeno TOMI ZDRAVKOVIĆU
Foto: ATA Images

Vrnjačka Banja

FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA: Na otvaranju premijera novog filma Andrije i Anđelke, a poslednje veče posvećeno TOMI ZDRAVKOVIĆU

Kultura -

Vrnjačka Banja će od 12. do 17. avgusta biti domaćin 46. Festivala filmskog scenarija, najavili su organizatori.

Čitava manifestacija počeće svečanim otvaranjem na Trgu kulture, koji je središnji deo banjske promenade, a nalazi se neposredno ispod obnovljenog amfiteatra koji nosi ime po slavnom glumcu Bati Stojkoviću.

Prve večeri simfonijski orkestar će svirati filmsku muziku, a na glavnoj bini biće premijerno prikazan film "Ala je lep ovaj svet", koji je rađen u "Blu baterflaj produkciji". Glavne uloge igraju Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović.

Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić
foto: Nemanja Miščević/promo

- Igram Svetislava Batu Krstića, koji je reditelj. Čini mi se da je ovo prvi tekst u kojem, kad sam ga pročitao, nisam imao potrebu ništa da menjam. Fale nam takve stvari na televiziji. Oduvek sam potajno želeo da budem Andrija iz serije "Andrija i Anđelka", a sad mi se pružila prilika - izjavio je glavni glumac Andrija Kuzmanović na konferenciji za medije povodom početka snimanja filma.

Pod rediteljskom palicom Filipa Čolovića glavne uloge su poverene i Andreju Šepetkovskom, Anici Dobroj, Banetu Vidakoviću, Tihomiru Staniću, Branki Pujić, Andriji Miloševiću, Slobodanu Ćustiću, Miljani Gavrilović, Tari Milutinović i mnogim drugima.

Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić
foto: Nemanja Miščević/promo

Publika će moći tokom festivala da pogleda i ostvarenja "Toma", "Zlatni dečko", "Porno-priča", "Bilo jednom u Srbiji", "Mrak" i mnoga druga. Završno veče je ovaj put smešteno na Trgu kulture i činiće ga koncert pesama Tome Zdravkovića u izvođenju poznatih glumaca.

Toma Zdravković, pomen
foto: Stefan Stojanović

Kurir.rs

Bonus video:

01:22

Anđelka Prpić u nekoliko rečenica pokazala koliko je skromna, ALI I ŠTA RADI KADA JOJ PRIĐU LJUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track