BOČELI NASTUPA ZA SAMO 3.500 LJUDI! Specijalno ozvučenje stiže iz inostranstva, gosti iz celog sveta ali i jedna SRPSKA ZVEZDA!
Foto: Printskrin / Youtube

spektakl

BOČELI NASTUPA ZA SAMO 3.500 LJUDI! Specijalno ozvučenje stiže iz inostranstva, gosti iz celog sveta ali i jedna SRPSKA ZVEZDA!

Kultura -

Za nedelju dana u Beogradu će se prvi put održati festival , na kom će 22. i 23. jula nastupiti svetska muzička imena - najvoljeniji tenor Andrea Bočeli i fado diva Mariza. Koncerti muzičkih velikana održaće se na platou kod Geozavoda, na obali reke Save, u dvorani na otvorenom izgrađenoj samo za ovu priliku. Publika će na koncert stizati crvenim tepihom dugim nekoliko desetina metara, a tri ulaza u posebno uređen festivalski prostor nalaziće se u Hercegovačkoj ulici.

Mariza
foto: Dragana Udovičić

Ekskluzivnost lokacije dodatno će istaći i posebno osmišljen ambijent, koju će, osim crvenog tepiha i sedeće platforme koja nudi VIP ugođaj svim posetiocima, krasiti i posebna svetlosna dekoracija u vidu kristalnih lustera i skupocenih svetala. Sve to pod otvorenim nebom, s binom čija površina je 400 kvadratnih metara, doneće poseban mondenski duh u Beograd, što će sigurno ispratiti i dres-kod VIP zvanica i ostalih gostiju festivala. Dvorana će moći da primi 3.500 ljudi.

Andrea Bočeli
foto: Promo

- Ovakva manifestacija napraviće veliki pomak u društvenom životu Beograda. Vizija da se velikani svetske muzičke scene predstave u ambijentu koji još nije viđen nesumnjivo će pozicionirati Beograd visoko na kulturnoj mapi sveta - ističe Vuk Žugić, kulturni ambasador Belgrade River Festa.

Produkcijski nivo događaja biće na najvišem nivou, a kompletan zvučni sistem stiže iz inostranstva po rajder listi Andree Bočelija.

Andrea Bočeli
foto: Belgrade River Fest

- Najvoljeniji tenor sveta u Beogradu će nastupiti u pratnji 80 muzičara na sceni, izvešće poseban program, zbog značaja koncerta i novog prostora, koji mu nudi nikad veću prisnost sa ovdašnjom publikom. Menadžment ove svetske muzičke zvezde uvideo je da je Belgrade River Fest događaj od posebnog značaja i odlučio je da zbog toga Beograd uvrsti na listu gradova u kojima će Bočeli nastupiti ovog leta - ističu organizatori.

Bočeli će koncert otvoriti poznatim numerama iz opusa klasične muzike, poput onih iz opera "Rigoleto" i "Toska", a zatim će uslediti hitovi "En Aranjuez con tu amor", "Granada", "Besame mucho", "Vivo per lei", "Canto della terra"... Otkrivamo i da će publika čuti "O sole mio", "Nessun dorma", kao i čuvenu pesmu "Con te partiro", koja je Bočeliju donela svetsku slavu i brojne muzičke nagrade iz sveta pop muzike.

Andrea Bočeli
foto: Profimedia

Koncertom će dirigovati Marčelo Rota, a kao gosti nastupiće i sopran Kristina Pasaroju i violinistkinja Anastasija Petrišak. Slavnom tenoru gostovaće i jedna srpska zvezda, čije ime organizatori još uvek drže u tajnosti. Iako ekskluzivan i drugačiji, ovaj događaj otvoren je za sve zainteresovane, a karte za koncert Andree Bočelija i Marize dostupne su na svim prodajnim mestima Tiket vižna i onlajn na Tickets.rs.

Kurir.rs:/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

01:21

2cellos oproštajni koncert u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track