PRLJAVO KAZALIŠTE ODLAZI U ISTORIJU: Bend nakon 45 godina zbog SUDSKE MERE morao da promeni ime! Evo kako će se sada zvati
Foto: Dragan Kadić

RASKOL

PRLJAVO KAZALIŠTE ODLAZI U ISTORIJU: Bend nakon 45 godina zbog SUDSKE MERE morao da promeni ime! Evo kako će se sada zvati

Kultura -

Gitarista Jasenko Houra i Mladen Bodalec odsad će nastupati pod imenom Houra grupa. Otkrila je to najava za festival Fusion u Splitu, gde je trebalo da nastupe kao Prljavo kazalište.

Na zvaničnim stranicama festivala grupa se najavljuje kao Houra grupa, iako u biografiji i dalje stoji "Prljavo kazalište".

Prošle nedelje je najavljen njihov koncert u Zadru uprkos sudskoj zabrani korišćenja imena. Sad je organizator zadarskog koncerta obrisao te objave i objasnio:

Jasenko Houra, Prljavo kazalište
foto: Stefan Jokić

- Vuk menja svoju dlaku, ali ćud nikad. Možda se neće zvati Prljavo kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju niko ne može oduzeti na velikom koncertu 30.07. u našem čarobnom vrtu. Sve ostaje isto, osim imena benda. Poštujući sudske odluke, sve objave na našim stranicama od dana donošenja sudske odluke biće izbrisane.

Podsetimo, početkom jula donesena je privremena sudska mera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korišćenje imena Prljavo kazalište.

Prljavo Kazalište
foto: Damir Dervišagić

- Mogu da potvrdim da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. doneo rešenje kojim se određuje privremena mera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povređuju registrovani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu da pružaju usluge koje se odnose na kulturne delatnosti pod nazivom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i dalje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima - rekla je ranije advokatica Tihomira Fileša, Kristina Delfin Kanceljak za Index.

Prema privremenoj meri, koja stupa na snagu dostavom rešenja Houri i Bodalecu i traje do pravosnažnog okončanja spora, u slučaju kršenja sudske odluke određuje se novčana kazna.

Jasenko Houra, Prljavo kazalište
foto: Stefan Jokić

- U ovom trenutku ne želim da pričam o novom imenu. Ne mogu da komentarišem nešto što je trenutno u postupku. Pretpostavljam da ćemo taj dokument uskoro dobiti. Ne želim ništa da kalkulišem, videćemo iduće nedelje kako će se situacija odvijati. U krajnjem slučaju, postoje advokati, pa ćemo videti kako će se priča na kraju završiti - objasnio je nedavno Houra.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

01:48

BAJAGA NA ARSENAL FESTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track