SRPSKA GLUMICA GLAVNA ZVEZDA NA PULSKOM FESTIVALU: Poljubila dečka na crvenom tepihu, a evo šta kaže o tom GESTU I PRVOJ ULOZI
Foto: Filip Beusan

živela ljubav

SRPSKA GLUMICA GLAVNA ZVEZDA NA PULSKOM FESTIVALU: Poljubila dečka na crvenom tepihu, a evo šta kaže o tom GESTU I PRVOJ ULOZI

Kultura -

Mlada srpska glumica Maša Đorđević bila je jedna od glavnih zvezda na otvaranju 69. Pulskog filmskog festivala, prenose hrvatski mediji.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Hrvatske Zoran Milanović, ministarka kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, Branko Đurić Đuro i Tanja Ribič, ali je poljubac na crvenom tepihu Maje i njenog dečka, direktora fotografije Aleksandra Anđelkovića glavna vest prve večeri.

Tanja Ribič, Branko Đurić Đuro
foto: Filip Beusan, Promo

- Poljubac je bio spontan. Volim mnogo svog dečka - kaže Maša za Kurir.

Film "Šesti autobus" reditelja Eduarda Galića razlog je što je lepa srpska glumica gost Pulskog festivala. Ovo ostvarenje govori o mladoj Amerikanki koja pokušava pronaći čoveka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen, i to tokom najvećeg sukoba na evropskom tlu od Drugog svetskog rata - bitke za Vukovar. Maša igra majku glavne junakinje.

Maša Đorđević
foto: Privatna Arhiva

- Bio je kasting u Beogradu, u "Košutnjak filmu". Bila sam tada treća godina Fakulteta dramskih umetnosti. Prošla sam tri kruga, pa sam posle pozvana u Zagreb. Igram majku, imam jednu zrelu dramsku ulogu. Tema je pipava. Film je duboko antiratni. Imala sam poverenja u reditelja i njegovog sina kao scenaristu - objašnjava Maša za Kurir i nastavlja:

- U filmu igram Srpkinju koja je u vezi s Hrvatom. Naša ćerka traži istinu, gde je nestao njen otac. Film govori kako rat nije morao da se desi. U svim nacijama postoje i dobri i loši ljudi. Film nosi poruku da je rat ljudska glupost.

Maša Đorđević
foto: Promo

Publika je plavokosu glumicu dosad mogla da gleda u hit serijama "Ubice mog oca", "Urgentni centar" i "Jutro će promeniti sve", a kako je sama izjavila, nada se i brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama s dobrom pričom u skoroj budućnosti.

- Biću deo nove serije "Od jutra do sutra" i treće sezone "Duga moru" - završava Maša Đorđević.

Maša Đorđević
foto: Promo, Filip Beusan

Program na otvaranju vodili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a svojom izvedbom obogatili članovi baletskog ansambla Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Hrvatsku himnu otpevala je Natali Dizdar.

Na festivalu u Puli za Zlatnu arenu se bore tri ostvarenja iz Srbije. Publika je već drugog dana mogla da pogleda "Nebesa" reditelja Srđana Dragojevića. Među manjinskim hrvatskim koprodukcijama u međunarodnom programu su i filmovi "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića, dobitnika nagrade "Aleksandar Lifka" na istovremeno sa Pulom otvorenim 29. Festivalom evropskog filma Palić, kao i "Leto kada sam naučila da letim" Radivoja Andrića, a tu je i "Mimi" Darijana Pejovskog iz Severne Makedonije.

Leto kad sam naučila da letim
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

01:20

JUBILARNA PETSTOTA ĐUROLOGIJA IZ TUŠ-KABINE: Branko Đurić Đuro KRIJE od žene kakav ŠOU sprema! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track