PADA POSLEDNJA KLAPA PROJEKTA POSVEĆENOG DRAŽI MIHAILOVIĆU: Učestvovalo više od 1.000 statista, a evo kad nas očekuje PREMIJERA
Foto: Contrast Studios

Heroji Halijarda

PADA POSLEDNJA KLAPA PROJEKTA POSVEĆENOG DRAŽI MIHAILOVIĆU: Učestvovalo više od 1.000 statista, a evo kad nas očekuje PREMIJERA

Kultura -

Nakon dve godine rada snimanje jednog od najvećih filmsko-televizijskih projekata "Heroji Halijarda", koji kao autor potpisuje Radoš Bajić, a iza koga stoje Telekom Srbija, RTS, Filmski centar Srbije i Konstrast studio, biće danas završeno na obroncima planine Suvobor.

Heroji Halijarda
foto: Contrast Studios

Baš na mestu gde se u leto 1944. godine odvijala velika akcija spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija, koja je najveća u istoriji svetskog vazduhoplovstva, biće odsviran kraj.

Inspirisan ovim herojskim događajem - koji je na svojim plećima izneo srpski narod predvođen Jugoslovenskom vojskom u otadžbini s đeneralom Dražom Mihailovićem na čelu - nastao je scenario za igrani film i TV seriju "Vazdušni most" od šest jednosatnih epizoda. "Heroje Halijarda" gledaoci će imati prilike da vide na jesen 2023. godine.

Radoš Bajić
foto: Dragana Udovičić

- Pet godina radim na "Halijardu", dve godine ga snimam, projekat će biti u obradi i montaži godinu dana, što verujem da dovoljno govori da je cela ekipa pristupila realizaciji s velikim ambicijama, sa željom da napravimo film i seriju koja će na dostojan način odslikati jedan od najdramatičnijih perioda u istoriji srpskog naroda. Tad smo kao nacija bili pušteni niz vodu, ali smo i tada - kao mnogo puta u prošlosti - pa kao i danas, bili prinuđeni da se borimo za pravo da slobodno živimo i gradimo sopstvenu budućnost - kaže autor Radoš Bajić.

1 / 5 Foto: Contrast Studios

Snimanje je nedavno završio i Radovan Vujović, koju tumači glavnu ulogu, a na poklon od produkcije dobio je stolicu sa svojim imenom da je nosi na druga snimanja. Kroz seriju i film će proći više od 1.000 statista i stotine domaćih i stranih glumaca, a zaigraće u njemu i Voja Brajović, Branislav Lečić, Žarko Laušević i Petar Božović.

(Kurir.rs/ Lj. R)

Bonus video:

00:59

Radoš Bajić pokazao deo svog RAJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track