EVO ZBOG ČEGA JE BAJAGA NAPUSTIO RIBLJU ČORBU: Muzičar i njegov kolega Rajko Kojić odbili da URADE OVU STVAR, što je danas SMEŠNO
Foto: Ana Paunković

OTKRIVAMO

EVO ZBOG ČEGA JE BAJAGA NAPUSTIO RIBLJU ČORBU: Muzičar i njegov kolega Rajko Kojić odbili da URADE OVU STVAR, što je danas SMEŠNO

Kultura -

Album Riblje čorbe "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" sa novim, remasterizovanim zvukom objavljen je pre nekoliko dana u izdanju diskografske kuće "Kroacija rekords", nekadašnjeg "Jugotona".

Riblja čorba, Beer fest 2018
foto: Damir Dervišagić

Na izdanju se posebno izdvojila jedna od najpoznatijih pesama Čorbe "Kad hodaš". Peto po redu i poslednje izdanje u kojoj su bili gitaristi Momčilo Bajagić i Rajko Kojić objavljen je u martu 1984. godine. U bendu u kome je pevač Bora Đorđević bio zadužen za stihove, Bajagić je, osim u pesmi "Kad hodaš", bio kompletan autor i naslovne pesme.

Album "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" snimljen je i bez bubnjara Vicka Milatovića, kog je zbog odlaska u vojsku menjao Vlajko Golubović. Nekoliko meseci po objavljivanju, Đorđević je objavio da Rajko Kojić i Momčilo Bajagić više nisu članovi Riblje čorbe pošto su odbili da putuju u Grčku na zakazanu svirku u jednoj diskoteci. Njih su zamenili gitaristi Vidoja Božinović i Nikola Čuturilo, sa kojima je snimljen sledeći album "Istina" (1985), stoji na sajtu benda.

koncert, Bajaga, Tašmajdan
foto: Ana Paunković

Kurir.rs

Bonus video:

00:09

Bajaga negira da je provocirao Lukasa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track