NATAŠA NINKOVIĆ SLAVI VELIKI ROĐENDANSKI JUBILEJ: Glumica koja je bila u trci za OSKARA i dalje pleni LEPOTOM i HARIZMOM!
Foto: Damir Dervišagić

čestitke

NATAŠA NINKOVIĆ SLAVI VELIKI ROĐENDANSKI JUBILEJ: Glumica koja je bila u trci za OSKARA i dalje pleni LEPOTOM i HARIZMOM!

Kultura -

Glumica Nataša Ninković, koja danas slavi 50. rođendan, važi za jednu od najpopularnijih i najtalentovanijih glumica u Srbiji.

Čuvena glumica rođena je u Trebinju, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu. Posle toga odlazi za Beograd, gde završava Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Na klasi je bila sa glumcima koji će postati velike zvezde: Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Nela Mihailović, Daniela Kuzmanović Pavlović, Danijela Ugrenović, Karolina Cimeša i Boris Pingović.

Nataša Ninković, Emisija Sceniranje, Kurir TV
foto: Damir Dervišagić

Prvi put na filmu je zaigrala 1989. godine, kao sedamnaestogodišnjakinja na studijama Glume. Malu, ali značajnu ulogu konobarice tada joj je poverio reditelj filma "Najbolji“, Siniša Kovačević, nakon koje je igrala u filmu "tri karte za Holivud". Po završetku studija ređale su se hit uloge na filmu, televiziji i u pozorištu.

Za svoju prvu pravu ulogu, kako je i ranije isticala, smatra svoj sledeći film "Spasitelj". 1998. godine joj je dodeljena jedna od glavnih uloga u američkom filmu "Spasitelj“. Glumila je mladu Srpkinju Veru koja je silovana u zarobljeničkom kampu. Reditelju ovog ostvarenja, Oliveru Stounu, je bila jedan od omiljenih glumica, ali zbog njenog naglaska nisu nastavili saradnju . On ju je preporučio drugoj agenciji, ali Nataša je odlučila da ne ide u SAD. Iste godine je počela sa snimanjem serije "Porodično blago“ u kojoj je privukla pažnju srpske publike.

Natasa Ninković
foto: Vladimir Šporčić

Za ulogu u ovom filmu, Nataša je dobila nekoliko nagrada:

– Nagrada „Naisa“;

– Nagrada publike na Filmskim susretima u Nišu;

– Nagrada za glavnu žensku ulogu na Filmskom festivalu u Valensijenu i

– Nagrada za glavnu žensku ulogu na Filmskom festivalu u Sočiju.

Nataša Ninković, Dani Zorana Radmilovića
foto: Ustupljene fotografije

U nastavku su izdvojene samo neke od uloga na filmu i seriji u kojima je Nataša na naeverovatan način iznela svoje likove. Glumica je i prvakinja Narodnog pozorišta u kome je ostvarila zavidan broj uloga.

2003. godine je tumačila ulogu Marte u filmu "Profesionalac“ koji je bio srpski kandidat za Oskara.

2005. godine je glumila Paraskevu Mijalković, Ivkovu ženu, u filmu "Ivkova slava“.

2006. godine je bila na audiciji za ulogu Amire u filmu "Breaking and Entering“ koja je pripala glumici Žilijet Binoš.

Nataša Ninković, Film Klopka, Nebojša Glogovac
foto: Printscreen

2007. godine joj je dodeljena uloga u filmu "Klopka“. Igrala je nastavnicu engleskog Mariju čijem je sinu potrebna operaciju za koju ona i njen suprug nemaju novca. Takođe je bila jedan od koproducenata filma.

2008. godine je odbila ulogu Dese u filmu "Nije kraj“.

Usledile su epizodne uloge u serijama „Ulica lipa“, „Gorki plodovi“ i „Ranjeni orao“ nakon kojih je 2011. godine tumačila ulogu balerine Riki Salom u seriji „Cvat lipe na Balkanu“.

Nataša Ninković
foto: Damir Dervišagić

2012. godine je, sa Ivanom Bosiljčićem i Ivanom Tasovcem, bila član žirija četvrte sezone šou programa "Ja imam talenat“. 2016. godine je u seriji "Ubice moga oca“ glumila alkoholičarku Nataliju koja je na kraju prve sezone proglašena za ubicu svoje ćerke Milice. Zbog ove uloge je razgovarala sa psihijatrom i čitala literaturu koja joj je pomogla da razume njen poremećaj.

Film Ajvar, Nataša Ninković, Sergej Trifunović
foto: Promo

2017. godine je tumačila ulogu Ljubice Matavulj, supruge srpskog pisca Sima Matavulja, u seriji "Santa Maria della Salute“.

2019. glumila je u filmu "Ajvar" i seriji "Senke nad balkanom".

Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

2021. godine snimala je seriju "Kalkanski krugovi". U ovoj napetoj seriji sa elementima horora, autora i scenariste Đorđa Milosavljevića, Nataša igra Veru Jakovljević, meštanku sela Dola, u kojem se, na dnevnom nivou, dešavaju neobične stvari, i mračne tajne isplivavaju na površinu. Verina ljubav iz mladosti, Dejan (Vojin Ćetković), se vraća u selo, i oni obnavljaju vezu, iako opterećeni odnosima između njihovih porodica.

2022. Trenutno snima hit seriju "Složna braća: nova generacija", u kojoj tumači ulogu Vikice, za koju je nominovana na Sarajevo Film festivalu.

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

JEDNA SCENA ĆE OSTATI UREZANA U SEĆANJU! Nataša Ninković o Nebojši Glogovcu: Imala sam frku od njegovog mišljenja, bio je SUROV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track