NA SVETSKOM NIVOU BILI JELENA TOMAŠEVIĆ I ORKESTAR RTS: Direktor OPERE Nikola Mijailović o nastupu BOČELIJA i njihovom poznanstvu
Foto: Marko Obradović

za ponos

NA SVETSKOM NIVOU BILI JELENA TOMAŠEVIĆ I ORKESTAR RTS: Direktor OPERE Nikola Mijailović o nastupu BOČELIJA i njihovom poznanstvu

Kultura -

Čuveni svetski tenor Andrea Bočeli održao je u petak uveče na platou ispred Geozavoda koncert za pamćenje, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS i više od 80 muzičara. Na obali Save pevao je svojim anđeoskim glasom pred više od 3.500 gledalaca i čak tri puta na bis. Čast da s njim, kao specijalna gošća, otpeva dve pesme pripala je našoj pop zvezdi Jeleni Tomašević.

Gosti koncerta bili su rumunska zvezda Kristina Pasaroju i violinistkinja Anastasija Petrišek. Iz prvih redova u spektaklu uživao je i umetnički direktor Beogradske opere i bariton Nikola Mijailović.

Andrea Bočeli, Jelena Tomašević
foto: Sever Zorlak

- Sviđa mi se što je posle svega što je svet prošao organizovan Belgrejd river fest. Orkestar RTS bio je na visini zadatka. Jelena Tomašević je bila fenomenalna i mnogo sam bio ponosan na nju, pogotovo kako je zvučala duetu s Bočelijem. Kad je zapevala "Gde si bilo, jare moje", njena interpretacija je imala svetski nivo - kaže Mijailović za Kurir.

On je ranije imao priliku da upozna svetsku zvezdu, ali i njegove saradnike.

- Bio sam prvi put u životu na nekom Bočelijevom koncertu, a on je mene slušao na premijeri opere "Boemi" u režiji Lučana Pavarotija u Teatru dela fortuna u mestu Fanu. Drago mi je što je na sceni s njim u Beogradu bila Kristina Pasaroju, s kojom sam pre nekoliko godina nastupio u operi "Lovci bisera" u Tel Avivu.

Nikola Mijailović
foto: Privatna Arhiva

Takođe, sam imao prilike da sarađujem s maestrom Marčelom Rotom. Koncept krosover koncerta je dobar, jer približava klasičnu muziku širokim narodnim masama, ali potpuni doživljaj operske umetnosti je moguć samo u klasičnim operskim produkcijama - zaključuje naš sagovornik.

Belgrejd river fest održava se večeras kada će nastupiti fado diva Mariza.

Andrea Bočeli
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

02:27

Jelena Tomašević peva na koncertu Bočelija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track