ZVEZDA HIT SERIJE MOČVARA S FILMOM PRAZNIK RADA ZATVARA VELIKI FESTIVAL: U Sarajevo stiže evropski SUPERSTAR, koga svi VOLIMO
Foto: FIREFLY PROMO

Sve spremno za SFF

ZVEZDA HIT SERIJE MOČVARA S FILMOM PRAZNIK RADA ZATVARA VELIKI FESTIVAL: U Sarajevo stiže evropski SUPERSTAR, koga svi VOLIMO

Kultura -

Danski glumac Mads Mikelsen gost je ovogodišnjeg 28. Sarajevo film festivala (SFF), najavili su organizatori.

Publika će 14. avgusta u Letnjem kinu Koka-kola videti njegov novi film "Lov". Mikelsenu će pre projekcije biti uručeno Počasno srce Sarajeva, za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Danski glumac je ovo priznanje dobio na 26. SFF (2020), ali zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa nije mogao da bude prisutan.

Mads Mikelsen
foto: Profimedia

U glavnom programu neće biti filmova iz Srbije, ali će ove godine svetsku premijeru na zatvaranju 19. avgusta imati "Praznik rada" reditelja Pjera Žalice. Radnja novog filma bosanskog reditelja prati Armina, koji se nakon deset godina u Nemačkoj, u gluvo doba noći vraća u Bosnu.

film Praznik rada
foto: Promo

Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi da iznenadi svoga oca Fudu, ali Fude nema kod kuće. Komšija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." Armin želi da dozna istinu, a komšiluk da proslavi Praznik rada. U filmu glavnu ulogu igra zvezda druge sezone "Močvare" Muhamed Hadžović, a tu su i Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i drugi. Žalica je izjavio da je izbor njegovog filma za zatvaranje SFF "izuzetna čast i novo iskustvo".

28. SFF biće održan od 12. do 19. avgusta.

film Praznik rada
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

03:05

KOLIKO ME POVREDIŠ, TOLIKO TI I VRATIM: Katarina Radivojević nikad otvorenija, evo kako se nosi sa onima koji je iznevere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja