U SRBIJU STIŽE POZNATI HOLIVUDSKI GLUMAC: Gostovaće u Zaječaru, sa pričom o serijskom ubici na ovoj ČUDNOJ LOKACIJI!
Foto: ATA Images

ponovo u srbiji

U SRBIJU STIŽE POZNATI HOLIVUDSKI GLUMAC: Gostovaće u Zaječaru, sa pričom o serijskom ubici na ovoj ČUDNOJ LOKACIJI!

Kultura -

Na lokalitetu Feliks Romulijana kod Zaječara 8. avgusta gostovaće čuveni holivudski glumac Džon Malkovič s multimedijalnom predstavom "Paklena komedija: Ispovest serijskog ubice", u kojoj nastupa u okviru evropske turneje i u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra.

Džon Malkovič
foto: Profimedia

Predstava govori o Džeku Untervegeru, austrijskom piscu i serijskom ubici, poznatom kao "ubica iz bečkih šuma", koji je 1976. osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo 18-godišnje Margret Šafer, a potom je u zatvoru napisao roman "Čistilište ili izlet u zatvor: Izveštaj krivca", koji mu je doneo slavu.

- Džek Unterveger se stalno iznova izmišljao kao ličnost, stvarao lažnu biografiju i uspevao da prevari društvo na groteskan način. Da li je on, dakle, savršeni serijski ubica za naše vreme, u kojem dominiraju lažne vesti - rekao je Malkovič u svom intervjuu austrijskim medijima.

Goran Vesić, Džon Malkovič
foto: Beo Info

Inače, ovaj glumac je poslednji put gostovao u Srbiji na 48. Festu 2020. godine, kada mu je dodeljena nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track