DANAS BI GA RETKO KO PREPOZNAO: Evo kako sada izgleda Boba iz Žikine dinastije, a njegova supruga je OVA poznata i uspešna dama
Foto: Printscreen

ostario

DANAS BI GA RETKO KO PREPOZNAO: Evo kako sada izgleda Boba iz Žikine dinastije, a njegova supruga je OVA poznata i uspešna dama

Kultura -

Vladimir Petrović povukao se iz sveta glume. Svi ga pamte kao Bobu iz popularnih filmova "Lude godine", "Kakav deda takav unuk", "Idi mi dođi mi", iz davnih osamdesetih.

Vladimir Petrović
foto: Printscreen

Vladimir svake godine odmara na Hvaru, a trenutno tamo uživa u društvu supruge Jasminke Petrović. Na fotografiji s prošlogodišnjeg letovanja par je pozirao sa širokim osmehom na licu, a čaroban pejzaž u pozadini ostavlja bez daha.

U Hrvatskoj se inače prikazuje film "Leto kad sam naučila da letim", koji je nastao po njenom romanu.

- Provodim često leta na Hvaru, gde sam upoznala mnogu decu i shvatila da ih zanima puno neobičnih tema, uglavnom o odrastanju. Ipak, ovo nije autobiografski roman - otkrila je nagrađivana spisateljica za decu i tinejdžere. Jasminka je supruga Vladimira Petrovića, čuvenog Bobe iz serijala "Žikina dinastija".

Vladimir Petrović
foto: Privatna Arhiva

Film "Leto kad sam naučila da letim" nagrađen je nedavno na Pulskom festivalu. Knjiga je doživela osam izdanja, kad je prvi put objavljena, bila je uvrštena u 100 najboljih knjiga za decu na svetu. Vladimir i Jasminka imaju dvoje dece.

film Leto kad sam naučila da letim, Jasminka Petrović, Vladimir Petrović
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

02:12

OTIŠLO JE MNOGO DIVNIH LJUDI! Jelena Gavrilović ISKRENO o smrti kolega: Ostaje nam samo JEDNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track