POSLE ZLATNOG DEČKA JOŠ JEDNU SRPSKU SERIJU OTKUPILA SVETSKA PRODUKCIJSKA KUĆA: Globalni distributer najavio još novih projekata!
Foto: Dunja Dopsaj

Uspeh srpske kinematografije

POSLE ZLATNOG DEČKA JOŠ JEDNU SRPSKU SERIJU OTKUPILA SVETSKA PRODUKCIJSKA KUĆA: Globalni distributer najavio još novih projekata!

Kultura -

Vodeća nezavisna i produkcijska grupa u Evropi "Beta film" otkupila je prava na međunarodnu distribuciju srpske natprirodne drame "Blok 27", saopštila je kompanija uoči Sarajevo film festivala.

Serija Blok 27
foto: Dunja Dopsaj/FIREFLY PROMO

"Beta film", sa sedištem u Minhenu, proizvodi, finansira i distribuira televizijski i filmski sadržaj za globalno tržište, a u svom katalogu poseduje brojne hit projekte. U režiji Momira Miloševića i Milice Tomović, u "Fajerflaj produkciji", serija "Blok 27" misterija je sa elementima naučne fantastike koja prati nestanak tinejdžera u Beogradu, a aktere će provući kroz natprirodnu dimenziju u blokovima Novog Beograda.

Momir Milošević
foto: Damir Dervišagić

- Blokovi su veliki simbol jugoslovenskog napretka i bratstva i jedinstva naroda, koji su sa sobom ostavili tajne - istakla je Veronika Kovačova, predstavnica "Beta filma" za Balkan.

Serija "Blok 27" biće deo Mipkom kataloga, koji će uključiti nekoliko ostvarenja iz srednje i istočne Evrope. - Serija se savršeno uklapa u Beta katalog, kojim predstavljamo publici najbolje programe iz Evrope - rekla je Kovačova.

Zlatni dečko
foto: Promo

"Beta film" podržao je i snimanje filma i serije "Zlatni dečko" Ognjena Jankovića, priču o mladom, talentovanom fudbaleru, koji biva upleten u razne intrige, odnose i dešavanja najpopularnijeg sporta na svetu. Predstavnik ove produkcijske grupe za Balkan, uoči snimanja, istakao je da se sa ovim filmom i serijom desilo nešto što se obično ne dešava na početku produkcije, kada su ovakvi sadržaji u pitanju.

- Mi prihvatamo projekte za distribuciju tek kada se projekat završi i imamo gotov materijal. Međutim, ono što smo videli već na papiru bila nam je dovoljna garancija da prepoznamo kvalitet i potencijal projekta. "Zlatni dečko" dobio je globalni distributerski ugovor. Prikazivaće se u više od 160 zemalja sveta.

(Kurir.rs/ A.S.)

Bonus video:

01:26

Momir Milošević o seriji Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track