TRI GODINE JE I OVDE MOJ DOM: Basista benda FEJT NOU MOR obožava SRBIJU, a iznenadićete se kada čujete šta radi tokom posete
Foto: Aleksandra Ignjatović

stigao u zaječar

TRI GODINE JE I OVDE MOJ DOM: Basista benda FEJT NOU MOR obožava SRBIJU, a iznenadićete se kada čujete šta radi tokom posete

Kultura -

U Rimskoj carskoj palati u Gamzigradu otvorena je u sredu veče 55. Zaječarska gitarijada.

Slobodan Boda Ninković, Boda Ninković
foto: Dragan Kadić

Pred velikim brojem fanova najpre je nastupio bend OPS, predvođen glumcem i pevačem Slobodanom Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom. OPS je naglasio da se nakon 43 godine vraćaju "na mesto zločina", jer su 1979. pobedili na 13. Zaječarskoj gitarijadi, koja je, zahvaljujući njihovom pseudopank cirkusu, trajno proterana iz zaječarskog Doma JNA i prešla u letnji termin.

Bil Guld
foto: Aleksandra Ignjatović

Ključeve grada je preuzeo Bil Guld, basista i šef legendarnog benda Fejt nou mor, što simbolično znači da će on odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

- U potpunosti podržavam ovaj festival roka. Prvo o čemu ću se pobrinuti je da svi nose donji veš preko odeće. Policija će proveravati to i ko ne poštuje - ići će u zatvor - rekao je Guld.

BIl Guld, Faith No More, Zaječarska Gitarijada
foto: Privatna Arhiva

Muzičar se osvrnuo i na svoje veze s našom zemljom.

- U Americi nisam mogao da nađem dobru rakiju, pa sam odlučio da dođem u Srbiju. Tri godine je i ovde moj dom i tu pravimo čuvenu rakiju "Yebiga", i odlična je - izjavio je muzičar za Kurir televiziju.

BIl Guld, Faith No More, Zaječarska Gitarijada
foto: Privatna Arhiva

Gitarijada je nastavljena večeras takmičenjem demo bendova, dok su u revijalnom delu svirali Ascend, Aleksandar Sedlar, Kerber, Valentino i Teksas flod.

Ulaz na Kraljevicu je, kao i do sada, besplatan.

(Kurir.rs /S. Božinović)

Bonus video:

02:00

NIKAD EMOTIVNIJE NA ZAJEČARSKOJ GITARIJADI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track