JEDNOM KAD MENE NE BUDE, LINI ĆE OSTATI FILM S BAKOM: Nada Blam nagrađena za ulogu u filmu VUČJE BOBICE u kome igra i njena UNUKA
Foto: Nenad Kostić

topla priča

JEDNOM KAD MENE NE BUDE, LINI ĆE OSTATI FILM S BAKOM: Nada Blam nagrađena za ulogu u filmu VUČJE BOBICE u kome igra i njena UNUKA

Kultura -

Drugu festivalsku noć Filmskih susreta obeležio je dečji film "Vučje bobice", koji je okupio sve generacije niške publike i izmamio im smeh, a i poneku suzu, zbog životnih okolnosti jedne beogradske porodice. Glumicom večeri proglašena je Nada Blam, koja je ulogom baka Radojke pobrala sve simpatije gledalaca. Radnja filma prati priču supružnika pred razvodom, čije svađe utiču na njihovu decu.

Nada Blam
foto: Nenad Kostić

Nada je uspela da na komičan način iznese ulogu bake sa sela koja pokušava da vrati nadu svojim unucima Anđi i Aleksi, da se njihovi roditelji i dalje vole i tako zasluženo osvojila titulu glumice večeri.

- Veoma je prijatno poneti ovu laskavu titulu, pre svega jer smo film posvetili deci. Neočekivano je, a sa druge strane prijatno. Ovo je jedan od prvih dečjih filmova posle mnogo godina. Bili smo jedna složna ekipa, brzo smo snimili i svi smo se voleli i družili. Glavni glumci bila su deca, što je prava retkost u današnje vreme. Čast je raditi sa njima - kaže glumica za TV Ekran.

Posebnost ovog filma za glumicu leži upravo u tome što je u njemu učestvovala i njena unuka Lina, koja igra jedno od dece sa sela.

Nada Blam
foto: Promo

- Bila sam veoma motivisana da odigram baku jer i moja unuka Lina glumi u filmu. Presrećna sam što imamo zajednički film i uvek razmišljam da će jednoga dana, kad mene ne bude, njoj ostati film sa bakom. Čime god da se bude bavila, zauvek će imati filmsku uspomenu - dodaje Nada, koja, pored Line, inače studentkinje glume, ima još jednu unuku, Leonu.

- Leona još nema ni dve godine, a Lina mi je najbolja drugarica, jer smo stalno zajedno - zaključuje Nada.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:03

FILMSKI SUSRETI! BJELOGRLIĆ BEZ NAGRADE ŽIRIJA U NIŠU: Gran pri Nenadu Jezdiću, a najbolji glumci Milan Marić i Tamara Dragičević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track