EMOTIVNI, DUHOVITI FILM VUČJE BOBICE BEOGRADSKOM PREMIJEROM OTVARA PREDSTOJEĆI 18. KIDS FEST: Ovaj film posvećujemo malim herojima
Foto: Privatna Arhiva

18. KIDS FEST

EMOTIVNI, DUHOVITI FILM VUČJE BOBICE BEOGRADSKOM PREMIJEROM OTVARA PREDSTOJEĆI 18. KIDS FEST: Ovaj film posvećujemo malim herojima

Kultura -

Savremeno dečje filmsko ostvarenje "Vučje bobice" Sretena Jovanovića u čijoj je osnovi lepota istrajnosti brata i sestre da sačuvaju svoju porodicu kao istinsku bazu sigurnosti, beogradskom premijerom otvoriće 16. oktobra, u mts Dvorani ovogodišnji dečiji filmski festival Kids Fest.

Vučje Bobice
foto: Privatna Arhiva

Film je prikazan na 57. Filmskim susretima u Nišu a publika je očarana tematiko i pitanjima koja dugo nisu targetirana na filmskom platnu. Evo kako je jedna od glavnih glumica u filmu, Jelica Kovačević, prokomentarisala Nišku publiku, ali i svoju ulogu.

Vučje Bobice
foto: Privatna Arhiva

Vi ste igrali Crnu Božanu , koliko je bilo teško ući u lik žene koja je sačuvala dobrotu i ljubav bez obzira na tragičnu sudbinu ?

- Posvećenost ovog poziva je meni prioritet . Dugo sam promišljala na koji način da gradim lik Božane i odakle da krenem s’ znanošću da je ona ta koja će doprineti radnji filma i razvezati jedan deo priče o porodici . Božana je paralela . Meni je njema ključna replika “Srecna je kuća, gde su deca srećna “ u njoj sam pronašla zrno lika. Ta replika mi je pomogla da suptilno izgrad lik Božane - objasnila je glumica.

Kako ste zadovoljni Niškom publikom?

- Prezadovoljna sam , bilo je oko 2500 hiljade gledalaca , srž publike su nam bile bake i deke sa unucima , roditelji sa decom , to je i bio cilj producenata , da ovaj film posvetimo malim herojima koji se vode pravim vrednostima u životu - naglasila je Jelica.

Vučje Bobice
foto: Privatna Arhiva

Culi smo da su uslovi bili otežani ?

- Da zaista su vremenske neprilike vrebale svakog snimajućeg dana u Mionici i okolini Valjeva gde smo snimali . Ovo snimanje će mi ostati u sećanju kao kao ledeno doba na -20c prepuno topline i ljubavi cele ekipe filma koja se držala kao porodica . Okruženi dečjom energijom koja su bara bar sa nama delili svaki momenat poteškoće i ništa im nije bilo teško - rekla je umetnica.

Crna Božana je heronia filma ?

- Da, jeste . Saznala sam da je ona realan lik i u Mioničkom kraju postoji legenda o Crnoj Božani . Mislim da će deca u seriji koja je ponudjena ovom filmu zavoleti taj lik i učiti u njenim besedama o prirodi , ljubavi , čistoti i kako je najveći cilj čovekov da u svim nedaćama i okolnostima ostane lep iznutra. Kao sto je Dostojevski rekao samo će lepota pobediti svet - zaključila je glumica.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:08

U PRIPREMI BIOGRAFSKI FILM O BETI ĐORĐEVIĆ: Glavna uloga poverena glumici Isidori Građanin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track