BLOK 27 NOMINOVAN ZA NAJBOLJU SERIJU STAROG KONTINENTA: U velikom finalu samo 5 projekata! Evo kome se smeši POBEDA
Foto: Firefly, Dunja Dopsaj

Uspeh

BLOK 27 NOMINOVAN ZA NAJBOLJU SERIJU STAROG KONTINENTA: U velikom finalu samo 5 projekata! Evo kome se smeši POBEDA

Kultura -

Serija "Blok 27", nastala kao zajednički projekat produkcijske kuće "Fajerflaj" i Telekoma Srbija, nominovana je za najbolju seriju centralne i srednje Evrope.

Serija Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

Za veliko priznanje koje dodeljuje međunarodni filmski festival Serial Killer u Češkoj boriće se pet TV ostvarenja: "Područje bez signala" (Hrvatska), "Piknik" (Ukrajina), Spider's (Poljska) i "Ko je ubio Ota Milera?" (Estonija), stoji na sajtu festivala. Pobednik će biti proglašen 24. septembra.

Serija "Blok 27" premijerno je emitovana od 19. februara 2022. godine na kanalu Superstar, a tokom tri vikenda gledaoci su bili u prilici da pogledaju šest epizoda koje su donele uzbudljivu i zaokruženu priču o tajnama koje se kriju ispod Novog Beograda.

Područje bez signala
foto: Promo RTS

Kreator serije je Ivan Knežević ("Heroji radničke klase"), dok su epizode režirali Momir Milošević ("Otvorena") i Milica Tomović ("Kelti"). Zaplet napete priče "Bloka 27" počinje nestankom četrnaestogodišnjeg Rastka u blokovima, nakon čega njegova sestra bliznakinja Milica, uz pomoć prijatelja i vršnjaka Darka i Bogdana, počinje vlastitu istragu o okolnostima njegovog nestanka.

Serija Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

Glavne uloge tumače tinejdžeri Ema Pendlberi, Veljko Ilinčić i Stefan Lazić, uz podršku starijih kolega Ivane Mladenović ("Srca sa ožiljcima") i Aleksandra Gligorića ("Južni vetar"). Direktor fotografije je Igor Marović, a seriju su montirale Jelena Maksimović i Ana Žugić. U autorskom timu su i scenograf Goran Joksimović, kostimografkinja Maja Mirković, kompozitor Vladimir Morić, dizajneri zvuka Aleksandar Protić i Dane Vlaisavljević...

Serija Blok 27
foto: Firefly Production

Vodeća nezavisna i produkcijska grupa u Evropi "Beta film" otkupila je nedavno prava na međunarodnu distribuciju "Bloka 27". Kompanija sa sedištem u Minhenu proizvodi, finansira i distribuira televizijski i filmski sadržaj za globalno tržište, a u svom katalogu poseduje brojne hit projekte.

- Blokovi su veliki simbol jugoslovenskog napretka i bratstva i jedinstva naroda, koji su sa sobom ostavili tajne. Serija "Blok 27" biće deo Mipkom kataloga, koji će uključiti nekoliko ostvarenja iz srednje i istočne Evrope. Serija se savršeno uklapa u "Beta" katalog, kojim predstavljamo publici najbolje programe iz Evrope - istakla je Veronika Kovačova, predstavnica "Beta filma" za Balkan. Očekuje se da "Blok" bude prikazan u više od 160 zemalja. "Beta film" je podržao i snimanje filma i serije "Zlatni dečko" Ognjena Jankovića, priču o mladom, talentovanom fudbaleru, koji biva upleten u razne intrige, odnose i dešavanja u najpopularnijem sportu na svetu.

Serija Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Kako je snimana serija Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track